Hız problemi gigafiber acill

Arkadaşlar iyi günler 2 hafta önce evime gigafiber geldi ve aktif oldu geçişim yapıldı ama bu hız konusunda problem yaşıyorum türknetin kendi sitesinde hız testi yapıyorum 400 dowloand 450 upload speedtest ise 650 dowloand 805 upload ve istanbul sunucu TurkNet sunucu codit sunucu grid telekom sunucu deniyorum bir türlü doğru düzgün bi hız alamadım bu sorunu yaşayan var mı TurkNet Online İşlem Merkezi den bilgi istedim 1000 e kadar hız geldiğini sölüyor malsf gelmiyor yaşayan arkadas var mı bide modem pc arası cat6 kablo ve gpon modem arası oda cat6 öle bşyki tuhaf kafayı yedirir bu olay

Yer neresi bizimde aynı problemimiz vardı.Esenler kemer mah ana saha dolabında cihaz kapasite arttirimi yapıldı.Sorun düzeldi


bayrampaşa yıldırım mahallesi aktif olalı 20 gün olucak

Bir işletme sahibimisiniz yoksa ev kullanıcısımısınız ?

@alperenatici konuya hakim ilgileniyor sağolsun

Speedtest çoklu bağlantı ile test yapmakta. NPerf i detaylı bilmiyorum ama 200 Mbps için hemen hemen her sunucudan tam değeri görebilirsiniz fakat gigabit testlerde tam sonuç vermeyebilir. bu uğradığı noktalarlada alakalı. bursada yada istanbul bulunan sunucular ile yapacağınız test ile bir almanya sunucusunda yapacağınız test sonucu farklı çıkacaktır. 1 Gbps yi göremek istiyorsanız cok fazla seed’erı olan P2P indirme denemelisiniz. sunucular sature olmamak için kişi başı bağlantıyı kısıtlayabilmekte yada saldırı olarak görebilmektedir.

nPerf nasıl test eder?

Bitrate testi
Bit hızı testi, bağlantınızı birkaç saniye boyunca doyurmak için aynı anda birden çok bağlantı içeren ikili dosyaları indirmeye dayanır. Daha sonra bit hızını doğru bir şekilde ölçebiliriz. En yüksek oran, en yüksek numunelerin ortalama% 30’una karşılık gelir (yükleme sırasında% 50). Ortalama oran, en düşüklerin% 5’ini ve en yüksek örneklerin% 5’ini çıkardıktan sonra hesaplanır.

Gecikme
Gecikme testi on kez yapılır. Minimum ve ortalama değerleri ve aynı zamanda jitter değerini (numuneler arasındaki maksimum değişim) hesaplıyoruz.

TCP / HTTP Modları
Varsayılan olarak, nPerf motoru, tarayıcıdan geçmeden doğrudan yuva kullandığı için daha verimli olan TCP modunu kullanır. TCP modunu kullanmak için, TCP Port 8080’deki uzak servislere erişmeniz gerekir. TCP modu mevcut değilse (8080 portu bloke edilmiştir), test HTTP modunda yapılır. Bu durumda talepler tarayıcıdan geçiyor. Bu, 100 Mb / sn’ye kadar bit hızları için iyi çalışır, ancak bunun ötesinde, bu mod sınırlarına ulaşır.
Kaynak

2 Beğeni

Selamlar @RecepAlkan03, problem çözüldü. Keyifli kullanımlar :heart_hands: