Hız müthiş ama

Hızım bana verilen 57 mbps süper resimde de görüldüğü üzere fazla fazla hız alıyorum pc kullanmıyorum telefondayım. Tek sorun görüldüğü üzere ping yüksek ve kopmalar oluyor.

Bunun içinde önerileriniz nedir acaba?

Aynı telefonla başka modemlere bağlanın eğer ping benzer çıkıyor ise telefon modemi yeterli kalitede değildir.
Fakat diğer bağlandığın ağlarda ping net daha düşük çıkarsa o zaman kendi ağında kablolu ile test yap eğer kabloda ping düşük çıkarsa modem WiFi sistemi iyi değildir. Eğer kabloda da sıkıntı varsa başka modeme falan deneme şansın da yoksa kayıt aç hat değerlerin kontrol edilsin.

Kablolu ağda sorun tespiti daha kolaydır ama kablosuz ağlarda etki eden o kadar çok etken oluyor ki… Hepsini test edip sorunu öyle görmeniz gerekiyor. Kimse tek bir çözüm gösterip direk o çözüm yolu ile size yardımcı olamaz. İhtimalleri değerlendirmeniz gerekiyor. Belki birden fazla sorun bile olabilir çözülecek.

1 Beğeni

Hiçbişey yapmadım ping şuan iyi ama ara sra kopmalar devam ediyor.

Selamlar @yorulmazy44, hizmetinizin 1 günü aşkın süredir kopmadığını görüyorum. Kopma problemi birçok etkene bağlı olabilir. Altyapınız daha yüksek hızları desteklese de iç tesisatınız bu hızları taşıyabilecek kalitede olmayabilir. Modeminizde yazılımsal ya da donanımsal bir sorun olabilir. Tüm bu alanları kontrol ettirebilir ya da hızınızın daha düşük bir değere sabitlenmesini isteyebilirsiniz. Keyifli kullanımlar :raised_hand:

1 Beğeni

Sayın @alperenatici ,
Modem arayüzünde 2.4Ghz ve 5Ghz bantları açıktı. 5Ghz bandını kapattım şuan sadece 2.4Ghz açık 24 saat içinde kopma olmadı tekrar deneme yapıcam.

Kullandığın modem 8623 mü yoksa 3625 olarak mı geçiyor. ? 2,5 de sorun devam ediyor mu?

1 Beğeni

3625 dediğim gibi şuan 2.4 de sadece sorun yok

Merhaba @yorulmazy44 modem arayüzünden kablosuz ayarlar sekmesine girin 5 ghz wifi ayarlarından yayın bandını “ac/n” seçeneğine alın ve yayın kanalını 44 veya daha yukarı bir seçeneğe belirleyin ve kaydedin ve testini gerçekleştirin. İyi günler dilerim.

Sorun devam ediyor

Selam, 1 günü aşkın süredir kopma yaşamadığınızı görüyorum. Ping problemi mi devam ediyor? Tracert testi iletirseniz sevinirim.

5 GHz’in kanal ayarı 44 olarak kalsın. Bunun dışında 5 GHz’in değil de 2.4 GHz’in 802.11 modu ayarını “sadece 802.11n” olarak değiştirin, 5 GHz’inkine dokunmayın. Bende işe yarayıp 5 GHz’de kopma sorunu çözülmüştü. Bakalım sizde olacak mı.

Edit: Bu arada her iki wifi sağlayıcın da açık olsun.

1 Beğeni

Evet ayarlar tamam bakalım nolucak yazarım

1 Beğeni

Kopmalar devam ediyor biraz önce kopma yaşandı.

Benim 3625 model modemimde işe yaramıştı, üzgünüm. Neredeyse 1 haftadır bu ayarlarla da kopma yaşamıyorum 5 GHz’de. İsterseniz kanal ayarını 36-40-48 gibi diğer ayarlarda da deneyin sırasıyla.