Hız mı ? margin mi?

Selamlar forum kullanıcıları, modemimde alabileceğim maksimum hızı altta da olduğu gibi 70+ Mbit olarak görüyorum. Ama hızımı 51 Mbite bilerek sabitlettim, çünkü sürekli kopmalar yaşıyordum ve aldığım hız maksimum 60Mbit ve margin değerim 8 bazen 7.9du. Sizce Statik IP ile beraber mevcut 50Mbit’e sabitlenmiş internetimden daha iyi performans alır mıyım? Veya paketimin hız sınırını olabildiğince yüksek hız + Statik IP şeklinde kullanmalı mıyım? Bu aşamada marginim 10 evet ama yaşadığım kopmaları gidermek adına 8’den 10 marginimi arttırmak yeterli gelmiyor diye düşünüyorum bu yüzden en iyisimi bari yüksek hızı tercih ediyim, sizlerin fikirleri nasıl?

İsterseniz deneyebilirsiniz. Ancak bu seviye sınır seviyesi, altına inerse kopma yaşayabilirsiniz

1 Beğeni

o zaman margine dokunmadan yani hızımı da arttırmadan sadece statik IP deniyim, teşekkürler ama biraz daha diğer yanıtlar için beklemek istiyorum

statik IP adresinin size performans taraflı olumlu bir etkisi olmaz ki, boşuna bunun için ücret ödemeyin.

Merhaba, değerlerin eksik tam ekran şekil de kırpılmamış haliyle atar mısın? @ankaralinamik dediğine katılıyorum ama sadece ping te etkisi olabilir. Sağlıklı ve yüksek hız almaya bakalım o yüzden iç tesisatımızı kontrol edelim. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın. İç tesisat kablonuzu CAT6 23AWG bir kablo tercih edin. ankastrede ki reglet bağlantıları kontrol ettirelim reglette sorun olmadığını bulalım ona göre CAT6 kablomuza geçelim. Bu saye de SNR kısmi artabilir tabi diğer değerlerde de değişiklik olabilir.

şu ana kadar splitterin bir zararı olduğunu görmedim bi çok kez çıkarıp denememe rağmen hat değerlerinde hızlarda 0.1 db belki oynama oluyordu o da her açılış kapanışta normal olarak değişen miktarlardır 8 db margin yeterlidir eğer sorun oluyorsa hızı biraz aşağı çektirip kullanmaya devam edin derim. statike de para vermeniz doğru mu bilmiyorum ben bir farkı olduğunu deneyimlemedim. deseler ki pingin 18 ve 10 a kadar düşecek belki alabilirdim ama o da olmadığı için bayağı gereksiz buluyorum fikirlerinize açığım

1 Beğeni

Kimisinin splitterinden kimisinin ekten dolayı zayıflamaya düşme nedenlerinden. benim burada anlattıklarım elimizden geldiğince değerlere daha iyi ve hızımızı daha da yükseltmek için söylediğim yöntemlerdir bunlar kesin olarak kimse splitterden veya ekten zayıflamaya düşer diyemeyiz çünkü azda olsa bu durumlar kullanıcılar da değişiklik yaratmıyor. sadece birer neden olarak görebiliriz.

2 Beğeni

tabii ki splitterda kablo ekleride sorunlu olabilir söylediklerinizde sıkıntı yok ama splitter sağlamsa etki etmiyor diye deneyimledim. elbette en iyisi splittersiz olması :slight_smile:

Doğrudur. burada birçok kişi teorileri deneyimleyip pratikte farklı bir şekil de yansıtabiliyor. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yanıtlar için ne kadar teşekkür etsem az, açıkçası benim splitterda sorunum yok diye düşünüyorum yaklaşık 1 buçuk ay önce TurkNet saha ekibi evime gelip kontrolde bulundu, sadece eve gelen siyah telefon kablosunun ucunu beyaz bant ile kapladı buna istinaden faturama da 100 lira yansımadı zaten. Yalan yok evdeki kablolarımın hepsi Cat 6 değil ama evin arasındaki mesafe çok fazla ve Cat 6 çok pahalıydı 3 ay önce aldığım Cat5 kablo 100 metrelik ve eve gelip switche bağlanıyor switchden ise 2 farklı bilgisayara kablo ile internetimi yayıyorum. Şimdi bütün bunları göz önüne alırsak internetimin değerlerinin böyle olması normal geliyor olabilir. Ama ben yine de statik IP olmadan alabileceğim bütün hızı almayı rica edeceğim sonuçta margin değerim 8dB şimdi ise 10 dB o kadar 2 dB kopmalarımı azaltacak kadar fark etmiyordur diye düşünüyorum

Bu arada tam ayarlarım şu şekilde:

  1. CAT6 23AWG kablo türleri CAT5’e göre uzun mesafeler de daha az kayıp yaşatır ki 100metre gibi mesafeler de öneririm.
    2.Değerlerin normal CRC hariç, kısa süre de (3.5 saatte) fazla artış var 1-2gün inceliyelim tekrar değerlerini paylaşıp CRC bakalım.
  2. 1dB 2dB kimisi için birşey farketmiyor, kimisi için tabiri caizse hayat kurtarır. :slight_smile: Şöyle bir durum var; senin X dolabın da aldığın 8db ile hattın kopmasa bile bazı kişilerin X dolabı 8db veya 10db kaldırmıyor kopmaya başlıyor, veyahutta kararsızlık öne çıkıyor stabilitesi bozuluyor hattın.
  3. Rica ederim :slight_smile:
1 Beğeni

İzninle 1-2 gün boyunca ben ekran görüntülerimi kaydedip kapınızı tekrar çalmak istiyorum. Tekrar çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.

Tabi ki, Özelden bekliyor olacağım. İyi günler dilerim. :wave:

1 Beğeni

sanırım modeminizde gvector var o yüzden max 74 mbps kapasite görünüyor gerçek değer 50 mbps civarında yani yapsalar yapsalar 55 falan yapabilirler daha yukarısı snrnin diplere inmesine modemde kopmalara sebep olacak en iyisi böyle kullanmaya devam etmeniz ya da 5 mbitte olsa alayım dersen yapıyorsalar 55 mbps yaptırabilirsin tercih senin

1 Beğeni

Modemimde Gvector var mı bilmiyorum ama daha önceki modemim ile de hızımı zaten 60Mbit görüyordum ama evet margini korumak için sanırım bir şeye dokunmadan uzun bir süre böyle kullanacağım.