Hız Düşüklüğü ve PPPoE Geç Ip Alma Sorunu

Merhabalar.

8 Aralık 2021’den önce 80-90 mbps download 8 mbps upload olan internetim, bu tarihten sonra 25 mbps download değerine düştü fakat upload değerimde bir değişiklik olmadı. Destek kaydı oluşturduğumda ise sorunun iç tesisattan kaynaklandığını, Türk Telekom ekiplerinin geleceğini söylediler. Türk Telekom ekipleri ise evime kadar gelen interneti kontrol ettiklerinde sorun görmediklerini söyledi. Bu şekilde internetimi kullanmaya devam ettim fakat belirttiğim tarihten sonra ilk zamanlarda farkettiğim ve üzerine düşmediğim bir sorunla son zamanlar sık sık karşılaşmaya başladım. Modemi kapatıp açtığımda yeniden ip alması ve internete bağlanması çok uzun sürüyor. Bu süre kimi zaman 15-20 dk iken bazen 1 saati geçebilmekte. Aniden bir elektrik veya internet kesintisinde sıkıntı yaşıyorum bu problem yüzünden. Kullandığım Asus modemin loglarına baktığımda “Unable to complete PPPoE Discovery” ve yine PPPoE ile alakalı “Authentication Failed” hataları almaktayım.

Hız problemi iç tesisattan kaynaklı olsa upload hızımda düşüş olurdu diye düşünüyorum. Diğer problemle alakalı ise modem pppoe kullanıcı adı ve şifreme dikkat ettim ve şuan o bilgilerle bağlıyım internete. Modemimin değerlerini aşağıda paylaştım. Bu sorunların kaynağı ne olabilir?

İyi Forumlar.

Merhaba, TT ekibinin de dediği gibi iç tesisatta sorun olma olasılığı var.

TurkNet online işlemler üzerinden destek kaydı oluşturup ankastreden modeminize kadar kablolarınızı kontrol etmeleri için ekip rica edin.

Gelecek ekip ücretli fakat şu şekilde: İç tesisatta sorun varsa sizden TurkNet 108 TL alacak ama sizden kaynaklı bir sorun değilse hiçbir ücret almayacak veya faturanıza yansımayacak tabii iç tesisatta sorun yoksa.

1 Beğeni