Hız arttırımlarından faydalanamamak

Öncelikle kusura bakmayın. Böyle bir konu ile forumu rahatsız etmek istemezdim. Sadece bu konu hakkında danışmak için yazmak istedim.
TurkNet biliyorsunuz ki 3-4 ay öncesinde 35Mbps tarifelerine 37Mbps hız tanımlamıştı. Düzce DMS-37 santralinde 2 arkadaşız ikimize de bu tanımlama yapılmadı.
Yine biliyorsunuz ki 1-2 ay öncesinde 35Mbps tarifelerine 40Mbps hız tanımlandı ve yine biz bu tanımlamadan faydalanamadık.
Destek talebi açtığımda aldığım cevap TT tarafından santrale güncelleme yapılarak arttırımın yapılacağı yönündeydi fakat komşularımda DSL istatistikleri incelediğimde komşularımda diğer sağlayıcılarda hızların arttırıldığını farkettim. Destek kaydını yenileyerek bunu bildirdim ve destek kaydı yaklaşık olarak 2 hafta açık kaldı ve TT tarafından bilgi bekleniyor vs diyerek sonunda kapatma yoluna gittik.
Yani bu arttırımlardan faydalanmak için herhangi bir şart vs bir durum mu var acaba? Bunu öğrenmek istiyorum.
İsteyen teknik arkadaşlara müşteri numaralarımızı iletebilirim.
Paket yükseltebileceğimin ve 75Mbps kullanabileceğimin bende farkındayım fakat ben sadece neden faydalanamadığımı sormak ve öğrenmek istiyorum. Biliyorum şimdi 75Mbps kullanabilirsin diyenler olucaktır.


Adsız

Merhaba, şart yok fakat bu durum ile ilgili kayıt açıp desteğe yazmaktan başka çareniz yok ki zaten yapıp sonuç alamamışsınız ve bu durum Telekom’a bağlı. Telekom Müdürlüğüne gidip bu sorunu anlatabilirsiniz. 79mb’e kadar sağlıklı kullanırsınız fakat, hat zayıflaması 0.0-0.0dB değerin de ve modeminiz hatalı ölçüyor, bağlantınız varsa.

Hat zayıflaması ölçümü bu modemlerde kronik olarak hesaplamıyor. Evet 75Mbps sağlıklı kullanabiliyorum üzerini denemedim. Telekom müdürlüğü ile yaptığım görüşme de TT taraflarınca bütün altyapının sağlandığını fakat arttırımları sağlayıcı firmanın yaptığını bildirdiği için merak ediyorum.

Birde 37Mbps muhabbetini sadece TurkNet yapmıştı. TT ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Bunda peki katılım şartı bulunuyor muydu?

Hayır, TurkNet yapmıyor, ben bunu kayıt açıp oluşturduğum da Telekom tarafından yapılan bir işlem olduğunu söylediler. 35>37650 civarı sonra 41mb’e yükseltildi bazı bölgelerde. Şu an yaşadığınız hız eksikliği yani, fazla hız tanınmamasının sebebi Telekomdur.

Anladım teşekkür ederim.

Rica eder, keyifli kullanımlar dilerim. :sunglasses: