Hız 112 Mbps ama bazı sitelere çok yavaş giriyor yada girmiyor

Hızım gayet iyi ve stabil fakat çözemediğim bir şekilde bazı sitelere gerçekten yavaş bağlanıyor hatta bazen bağlanmıyor. Birçok örnek var mesela steam’de indirmeler başlamıyor, youtube’da bir videoya tıkladığım zaman 15 saniye kadar videoyu yüklemeye çalışıyor sonra açıyor, mega sitesine hiç giriş yapmıyor, telefonumdan papara uygulamasına girdiğim zaman yine giriş yapmıyor, opera tarayıcı doğru düzgün çalışmıyor hava durumu bilgilerini yüklemiyor. Fiber bölgemize yakın zamanda geldi ve de hızım 50’den 100 Mbps’e çıktı fakat hız artmasına rağmen sitelere erişimde yaşadığım sorun beni çıldırtmaya başladı. İlk başta bilgisayardan olduğunu düşünüp bilgisayarımı sıfırladım fakat maalesef işe yaramadı. Bir kez daha bilgisayarımı sıfırladım fakat sonra telefondan papaya girmeye çalıştığımda yaşadığım sorun anladım ki internetten kaynaklı çünkü mobil internetimden denediğim zaman paraya girebiliyorum. TurkNet’e bu sorunu birkaç kez ilettim. İlk seferinde port hatası olduğunu söylediler ve düzelttiler 2 gün düzeldikten sonra tekrar aynı şey oldu. İkinci seferde ipv6’dan kaynaklı olduğunu söyleyip ipv4’e geçirdiler fakat sorun yine düzelmedi. Bir gece telefondan güvenli internete sıfırlayıp herhangi bir güvenlik profili istemediğim zaman internetin düzeldiğini fark ettim fakat sonrasında tekrardan aynı sorunu yaşamaya devam ettim. İşin garip tarafı bilgisayarımdaki anti virüs programı olan Kaspersky’de bulunan vpn’i aktif hale getirince bu sorunların hiçbirini yaşamıyorum. TurkNet’e bu sorunu ilettiğimde en sonunda Türk Telekom ekiplerine yönlendiriyorlar onlarsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok büyük ihtimalle güvenli internetten kaynaklı bizde bir sorun gözükmüyor diyorlar. 1-2 hafta daha bu internetin düzelmesini bekleyeceğim olmazsa türknetten ayrılıp alt yapının gerçek sahibi olan türk telekom’a geçeceğim. Herhangi bir yardım ya da çözüm öneriniz varsa fikirlerinize açığım teşekkürler.

Merhaba, benzer sıkıntıları ben de yaşadım. Benim sıkıntım genelde yurtdışı serverlarına bağlanmaya çalıştığım zaman oluyordu. Güvenli profil kullanmıyordum ancak açtığımda bu sıkıntıyla daha sık karşılaştım dolayısıyla tekrar kapattım. Yaklaşık 1.5 aydır bir çözüm bekliyorum ancak herhangi bir çözüm bulunamadı hala. Aşağıdaki linkten daha detaylı bakabilirsin yaşadığım sıkıntıya.

Bir de ben daha önce Türk Telekom kullanıyordum ancak aynı sorun Türk Telekom kullanırken de vardı, dolayısıyla sorunun ne olduğunu gerçekten tahmin etmekte zorlanıyorum.

Selamlar @samedyilmaz361, modem değişikliği yapılacağını görüyorum. Ekipler süreci detaylı olarak ele alıyor. Ben de kaydınızı takip ediyorum.