Hipernet hizmetim gözüküyor bu altyapı için türknete geçtim bana adsl tanımladılar

Türk Telekom asdl hat kullanıyordum taahhütümün bitmesine 1,5 ay vardı cayma bedeli biraz vardı TurkNet 'e geçmeye karar verdim çünkü hipernet hizmeti gözüküyordu ve hız 82mpbs idi. Türkneti aradım altyapı 82 doğruladılar geçiş işlemi yaptık modemlerinide satın aldım. Sonrasında internetim geçiş işlemi oldu hala adsl internet geliyor.Teknik destek açtık vdsl porta geçiş işleminiz için şu kadar bekleyin bekledik port yok dendi.Sonra yapa altyapısına alıcaz dediler şimdi onu bekliyorum ama bugun yine altyapı sorgulaması yaptığımda 82 gözüküyor ve port var ne yapmam gerekiyor TurkNet canımı çok sıktı hiç memnun kalmadım bu ilk süreçte.

Port durumu anlık olarak güncellendiği için ekip tarafından kontrol edildiğinde Boş Port : Yok olarak gözükmüş olabilir. YAPA geçişiniz yapıldıktan sonra VAE geçişi talep ediniz. Boş port var ise kısa bir süre içerisinde geçişiniz yapılacaktır.

Şimdi şöyle anlatim sana 13 haziranda türkneti aradım türk telekomuda aradım altyapınız 82 destekleniyor dendi sonra türkneti aradım geçiş yapıcam altyapınız 82 destekliyor 100 lük paket tanımlicaz bende geçiş işlemi yaptım sonra bana adsl internet geldi dedim ben 82 almalıydım sonra adsl portunda olduğunuzu görüyorum dedi talep açtı boş port yok dendi arkadaş baştan niye demiyor modem satmasını biliyor böyle işini dürüst yapmayan insanları hiç sevmem.

Siz başvuru yaptıktan sonra değişir herşey.

nasıl yani anlamadım

Merhaba, bazı Telekom bölgelerin de portları ADSL olarak bağlayabiliyor, Telekom ekipleri. Kimisin de VDSL üzerinden direk geçebiliyor. Bu port değişimlerinin süreci, Fiziksel/yazılımsal uygunluğa göre değişebiliyor. Telekom müdürlüğüne müracaat edin, işlemlerin hızlandırılmasını talep edin.

Bu işlemi ben niye yapim baştan ozaman kadırmicaklardı bu hız var diye modem satıyor herşeyi yapıyor hizmete gelince adsl oldu canım

Burada sorun size gelen ve bağlantıyı yapan, Telekom ekiplerinin iş bilememesinden dolayı veya Telekomun düzenbazlığı. (Telekom ekipleri geldiyse) Belki de başvuru süreci işlemeden portunuz dolmuş olabilir ve Operatörlerin sistemine geç yansıyabiliyor, bu durum.

Önce başvurunuzu alırlar tabi çoğu kişiye bu olur şanslıysanız tahmin edilebilir hızı verirler.
Eğer şanslı değilseniz öngörülen hızı hattınız kaldırmamakta cevabını alırsınız.
Kurulum ücreti ödemiyorsunuz zaten ordan bir kar var. 5 yada 6 tam emin değilim cayma bedelini eşit parçaya bölüp faturanızdan düşecekleri için en azından tahmini 20-25 tl daha faturadan karlısınız.
Ama şöyle bir şey var her ne olursa olsun sözleşmeyi neye göre yaptınız incelediniz mi sözleşmenizi ?

Bir ekip falan gelmedi ben türk telekomdan TurkNet 'e geçiş işilemi yaptım.

sözleşmeyi inceleme gereği duymadım zaten ben adsl den illahlah etmişim 82 hız alıcam diye hızlı bir şekilde işlerimi hallettim.Ama eğer bu hızları vermezlerse şikayet edicem direk ses kaydı herşey var. Şuanda bile altyapım 82 gözüküyor ve port var. Ucuz diye geldim bakalım sonuç ne olucak.Bana yapa altyapısı geçişi yaptı benim zaten saha dolabına uzaklığım 72 metre bundan daha yakın olma ihtimali yok o yapa altyapısının.

Benim zaten taahütüm devam ediyordu burda suç TurkNet 'te kesinlikle adamlara ben söyledim ya adsl altyapısında olduğumu adamlar uyuyor resmen birde bunların teknik ekibine ulaşabileceğim bir numara yok mu destek kaydından başka

TurkNet Hızlı İşlem Hattı : 0(850) 288 80 80

Başka bir hattan arama sağlarsanız ulaşırsınız. Yani abonelik yaparken verdiğiniz numara haricinde bir numara ile arama sağlamanız gerekiyor.

Geçişte ADSL yapıyorlar, daha sonra VDSL yapıyorlar eğer yapmazlarsa destek talebi açınız VDSL olarak güncellenir. Benim arkadaşımda Telekomdan TurkNet’e geçti ADSL olarak bağlandı önce sonra VDSL oldu. Sabredin.

Teşekkürler beklemedeyim inşallah geçicez

1 Beğeni

Geçersiniz geçersiniz merak etmeyin, şimdiden iyi kullanımlar :smiley:

Evet katılıyorum, Ben de ADSL olan bir başka firmadan geçişim de direk VDSL olarak geçirildim yani, bölgesel bir durum.
Bence değil, eğer öyle olsaydı bütün TurkNet kullanıcıları bu durumdan müzdarip olurdu.

Bakalım bu hafta bu işin bitmesini istiyorum artık

Bana da Hipernet hizmeti görünüyor adresimde, santral dibimde ancak 16 Mbps almaya çalıştığımda bile DSL kopması yaşıyorum sık sık. Artık modemden şüphe etmeye başladım ama arızalı olması imkansız Superonline VDSL destekli Huawei modemi. Dün bir tır geçerken dorsesi ile İnternet kablolarını kopardı yeniden hat çekilecek bakalım belki hızımı bir nebze artırabilirim bu sayede.

Bu konuyuda kapatabiliriz @ModeratriX

2 Beğeni