Hergün internetim kasıtlı olarak kesiliyor

Bir kaç yıldır internette her gün geceleri kopma yaşıyordum. TurkNet sürekli bakım çalışması olduğunu söylüyordu yada arızaya yönlendiriyordu. Bu durumdan artık o kadar sıkıldım ki sürekli altyapımda sorun olduğunu düşüyordum yapacak bir şey yok diyordum kendimce. Daha sonraları aynı sorunun başka bir arkadaşımda olduğunu farkettim . Özellikle her ikimizde de geceleri 03:00 den sonra sabah kadar olan rastgele zamanlarda bu olay gerçekleşiyordu. Bu durumu turknetle telefonda konuştuğumda günde 2-3 defa geceleri herkesin interneti resetlediklerini söylediler. Daha sonra da bununla ilgili mesaj gönderdiler. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir şaka gibi. interneti hergün resetlemek nedir. 2024 yılında yaşıyoruz. internetin kesilmesi insanları ne kadar zarara uğratıyor bir fikirleri yok galiba. Sürekli işlem yapıyorum benim zararımı kim karşılacak.

Selamlar @user120, rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz? Arıza sürecinizi inceleyip yardımcı olmak isterim.

Bunu sistem trafik yönlendirmesi, yazılım güncellmeleri gibi sebepler ile otomatik yapıyor ve maksimum 2 dk lık bir kesinti oluyor ppp tarafında.Büyük kayıplar yaşatabilecek bir sorun değil. Planlı çalışmalar ise zaten önceden haber veriliyor.

İnternet hatlarının bakıma ihtiyacı var, bu bakımlar da insanların uyuduğu 3-5 saatleri arasında yapılıyor, öğle saatinde yapsalar daha mı iyi? Geceleri uyumayı deneyin derim, takılacak bir konu değil :slight_smile:

1 Beğeni

Başka operatörlerde bu durum olmuyor. Sadece Turknette oluyor. Kripto işleminde 1 dk bir kesintide bile binlerce dolarınızın boşlukta kaybolmasına yol açıyor. interneti sadece web sitelerinde dolaşmak için kullanmıyoruz maalesef. Her gün kesinti yapılması kabul edilemez.

İnternet sizin için bu kadar önemliyse ve bunun üzerinden gelir sağlıyorsanız metro ethernet falan alın o hâlde…

Brokerlar veya saniyelik kesintilerin büyük problemlere neden olacağını bilen kullanıcılar genelde yedekli bağlantı kullanırlar diye biliyorm ama elektrikler kesildiğinde de anında gelme durumu olmuyor. Bazen su, elektrik, doğalgaz şebekelerinde de planlı bakımlar yapılıyor bu durumda da yine kritik noktalar ups, jeneratör, elektrikli ısıtma sistemleri, farklı yakıt türü yedeklemeleri, su rezervleri gibi yedekler bulundururlar. Başka operatörlerde de (özellikle kendi çıkışları olan, trafik yönlendirmesini kendi kontrolü altında tutan, kendi sunucuları olanlar) bu gibi bakımlar ve kesintiler olabiliyor.

Müşteri numarası eklenir ise destek olunacak.