Her yaz tatilinde köye gidiyoruz, interneti nasıl halledebiliriz?

Merhaba, biz her yıl iki aylığına köye gidiyoruz ve orada da 85Mbps destekleyen hattımız olduğunu öğrendik ve internet almak istiyoruz. Ancak sorun şu ki sadece 2 ay için abonelik oluşturmak çok masraflı oluyor. Bulabildiğim seçenekler;

Ayrı hizmet oluşturup dondurmak;
Bir yılda en fazla 6 ay dondurma yapılabiliyor. 6 ay dondurup 6 ay açık bırakırsam, açık olan 6 ayın 2’sinde de aktif aboneliğimi dondurursam
Toplam=4*140=560₺

Ayrı hizmet oluşturup iptal etmek;
Bunda ise her yıl kurulum ve sanıyorum ki modem ücreti çıkıyor. Her iptalde modem geri alınıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Eğer alınmıyorsa bende kalan modemi gelecek yıl kullanabilecek miyim? Şimdi masrafları kullanamıyorum diye yazacağım.
Aktif aboneliğimi donduracağım için hizmet ücretini masrafa eklemiyorum.
Modem=625₺
Kurulum=108₺
Toplam=733₺ ek masraf.

Gezgin İnternet Alıp İptal Etmemek;
Yıl boyu ek 70₺ ödemem gerekecek.
Toplam=70*12=840₺

Gezgin İnternet Alıp İptal Etmek;
Yine her yıl kurulum ve modem ödeyeceğim diye düşünüyorum.
İki ay boyunca ek 70₺ ödeyeceğim=140₺
Modem=625₺
Kurulum=108₺
Masraf=873₺

Bunlardan en ucuzu ilk seçenek olan 540₺ bile bana fazla geldi. Aklınıza gelen başka bir çözüm ya da hesaplarımda bir sorun var mı acaba?

Köyde 85 mbps e ihtiyaç yoksa düşük hız paketlerini daha Uygun fiyata veren farklı ISS lere bakıp sonrasında eğer ücretsiz dondurma hakkı sunuyor ise onu kullanmak şeklinde bir öneri verebilirim.
Mesela internet kutusu isimli sağlayıcının sitesinde şu bilgi var (Aboneliğimi dondurabilir miyim?

Taahhütsüz paketlerimizde abonelik dondurma işlemi yapılamamaktadır)

Netspeed isimli sağlayıcının web sitesinde hizmet dondurma ile ilgili şu bilgiler yer alıyor (Geçici olarak internet erişimine ihtiyaç duymayan abonelerimizin, faydalanacağı bir hizmettir. Askerlik, Yaz tatili / Okulların kapanması Nakil / Taşınma gibi nedenlerden dolayı hattınızı 1 seferde 3 ay süre ile dondurabilirsiniz. 3 ay sonunda hattınız otomatik olarak aktif hale gelecektir. Aboneliğiniz için en fazla 2 defa, toplam 90 gün hat dondurma hakkınız vardır.

Borcundan dolayı kapalı olan bir internet hattı için dondurma işlemi yapılamaz. Faturalar ödendikten ve hattın açılması sağlandıktan sonra hat dondurma işleminden faydalanılır.

Hat dondurma işlem ücreti ise 30 TL’dir. Hat dondurma ücreti, hizmet aktif edildikten sonra kesilecek olan ilk faturaya yansıtılmaktadır.)

Comnet isimli ISS de ise hemen başvur linklerinin arasında bulduğum bilgilendirme ise şu şekilde

Milenicom da ise ücretlendirme ile ilgili bilgi şu şekilde “Hat Dondurma: 49 TL”


Son olarak bu ISS var.
https://poyraznet.com/yardim/aboneligimi-nasil-dondururum

1 Beğeni

Her sene yeni abonelik yapın.
2 el bir modemde geçici olarak iş görür. TurkNet 'te 2. ay arkadaşını getir ücretsiz. Başka Ucuz yöntem yok. Türklekom yazlık interneti vardı. Onuda kaldırmışlar.

1 Beğeni

superbox ya da vodafone cep sınırsız internet gibi seçenekler iş görebilir biraz pahalı ama.

Bu verdiğiniz önerilerdeki ISSler TurkNet’ten de daha az süre dondurmaya imkan veriyor o yüzden pek mantıklı olmuyor. Ayrıca TurkNet gibi yenilikçi firmaların gelişmesini istediğimden başka bir firma ile anlaşmak da istemiyorum. Peki aklıma şu takıldı, benim elimde iki tane eskiden Türk Telekom’un verdiği kullandıkça sararan modemlerden var, ADSL/VDSL destekli, ben bunları kullanabiliyor muyum abonelik açtığımda? Eğer böyle oluyorsa “Ayrı hizmet oluşturup iptal etmek” başlığındaki modem ücreti denklemden çıkıyor ve sadece 108TL ödüyorum. Bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Yeni aboneliklerde modem satın almak zorunda bırakılmıyor muyuz? Aynı soruyu size de sormuş olayım. Eskiden kalan bir modemi kullanma şansım olur mu? Eğer oluyorsa önerdiğiniz seçenekten devam edeceğim.

xDSL altyapısında elinizde vdsl2 destekli modem varsa kullnırsınız. Fiber altyapı gibi zorla router, ont kiralama yok.

1 Beğeni

Gezgin internet için şöyle yapabilirsin başvurursun 2 ay kullanıp iptal edersin gezgin aboneliğini 108 TL kurulum ücreti + 150 TL fatura 260 TL düz hesap fatura ödemiş olursun ama gezgin abonelikte iptal ettikten sonra tekrar girebilir misin bilmiyorum

1 Beğeni

Evet elinizde ki VDSL uyumlu modemleri kullanabilirsiniz. @Oguzhantutkac in üst yanıtta bahşettiği şekilde de yapabilirsiniz.

2 Beğeni

Tamamdır çok teşekkürler.

O zaman @Oguzhantutkac ve @ModeratriX 'in dediği şekilde gezgin internet ile devam edeceğim. Sizlere de çok teşekkürler.

1 Beğeni