Her gece hizi 3Mbps'e dusen bir ben mi varim?

Merhaba,

Hizim periyodik olarak 3Mbps’e dusuyor. TurkNet Online İşlem Merkezi’deki arkadaslar ile bir turlu anlasamiyoruz bu konuda. Bu durumu yasayan baska kimse var mi? VDSL kullaniyorum VAE uzerinden. Aksam saat 9’a kadar hicbir problemim yok. 9’dan sonra basliyor sorun sanirim tam olarak olcmedim fakat davranis surekli olarak ayni. Bu durumu cok uzun bir suredir yasiyorum. Artik TurkNet Online İşlem Merkezi’deki arkadaslara, kablo ile bagli oldugumu bu modem uzerinden test yaparken bagli tum cihazlarin kapatildigini ve hicbir arkaplan tarafigim olmadigini anlatmaktan yildim. Konu donuyor dolasiyor ve yine benim hardwareima geliyor. Arkadas neden her gece ayni zaman diliminde oluyor bu diyorum, modeminizi degistirene kadar destek verilmeyecektir yaziyorlar bu konuda yapacaklari bir sey olmadigini belirtiyorlar. Sirf gonulleri olsun diye baska bir modem ile de test ettim hicbir ilgisi olmadigini bilmeme ragmen ki sonuc degismedi :slight_smile: Destek olmak isteyen her arkadasa wireshark uzerinden stream by stream durumu aciklayabilirim. Yeter ki bana kablo, arkaplan trafigi demesin kimse :slight_smile:

Bu sorunu yaklaşık olarak 3 aydır yaşıyorum. Ben de VAE üzerinden 35 Mbps VDSL hizmet alıyorum. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden ne istediler ise aynen yaptım. En son olarak tam ekran şekilde nPerf üzerinden hız testi görüntülerini istemişlerdi benden. Maalesef “Hızınız ankastreye geliyor. Yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını aldım, yani sorun benden kaynaklıymış. Ama bu konu gerçekten aşırı muamma. İç tesisatımda veya donanımlarımda sorun olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden yapabileceğim tek bir şey kaldı, size de öneririm. Hız düştüğü zaman 2-3 metrelik bir kablo ile modemi direkt olarak ankastreye, bilgisayarı da modeme kablolu bağlayarak test edeceğim. Hızım düştüğü zamanlar bunu yapmama rağmen hızım hala düşük çıkarsa sorun bende değil TurkNet tarafındadır.

Sadece akşamları mi yaşanıyor sizde de bu problem? Çünkü gün içerisinde 70Mbit hızım ama 9:30 gibi birden 3Mbit oluyor. Bunun herhangi bir şekilde kullanıcı ile ilgisi olamaz.

Zırnık oynama olmuyor.

Bundan yaklaşık 3 hafta öncesine kadar sadece akşam düşerdi. Şuan bazen gece 03.00-04.00’a kadar bazen öğlen 13.00 gibi saatlerde bile 9 Mbps veya <1 Mbps gibi değerleri geçmiyor.

Yoğunluğa bağlı trafik yönlendirmesi nedeniyle de olabilir. Bilgilerinizi @EFG ye özel mesaj ile iletin yardımcı olabilir diye düşünüyorum

Kendisi bana çok yardımcı oldu sağ olsun. Dediğim gibi teyit amaçlı yapabileceğim tek bir şey kaldı maalesef.

@casual1st sen de @EFG 'e mesaj at sana yardımcı olacaktır.