Haziran 2023 Fiyat Garantisi

Merhaba arkadaşlar,

Bu haziran 2023 fiyat garantisi şu şu tarifte abone olan kullanıcıları kapsadığına dair bilginin olduğu sayfanın resmini paylaşır mısınız ? Bu konuyu çok merak ediyorum…

1 Beğeni

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Sıcağı sıcağına belli başlı tepkiler verdik eyvallah, fakat üzerinden zaman geçtikçe ve yine üzerine düşündükçe aslında TurkNet’e de hak vermek gerek diye düşünüyorum.

Sabit fiyat garantisi olayı tamamen bir muamma. Lehine de olabilir, aleyhine de… TurkNet bunu belirtmek zorunda değil diye düşünüyorum. Sen hali hazırda, zaten o zamana kadar müşteriydin. Seni ilgilendirmesini beklemek biraz abes olur.

Örneğin, 99 liradan 139 liraya yapılan zam da, nasıl ki 3 ay boyunca eski müşteriler 99’dan kullanmaya devam etti ve yeni gelenler 139 liradan aldılar, bunda da aynısını düşünebiliriz. Orada da tarih verilmemişti. Fakat TurkNet, kendi yaptıkları zam miktarından sonra birde TT’nin de port ücretlerini arttıracağını öğrendiğinde afalladı. Bence onlarda yaptıkları hatanın vs. farkında diye düşünüyorum. Aslında hata da değil, biraz acele edildi. Bu olaya kötü taraftan (kandırılmak vs.) diye bakmamak gerek.

Ha TurkNet’i savunmuyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Onlarca yorumumda bu konuyu eleştirdim, fakat üzerine bir tık düşününce TurkNet’e de hak verdim. Benim için asıl sorun artık sabit fiyat garantisi olayı olmayıp (çünkü belirtilen bir tarih yok, bu tarih aralığını kafasına göre belirlemek TurkNet’e özel birşey, hoş yapılan zamma gelen tepkilerden sonra bu sabit fiyat garantisi olayını bir süre sitede tutup, birden kaldırmasını bir özel kampanya olarak, gönül alma anlamında anlayabilirdik fakat öyle düşünmedik) 169 liranın gerçekten çok çok fazla olması. Diğer alternatif iss’lerle makas iyice açılıyor ve TurkNet’in en azından 169 olmasa da, 149-159 lira gibi bir fiyata aşşağıya indirmesi gerekiyor.

Bir kızdığım nokta da Gigafiber kullananlar çok savunuluyor. Adamlar 1gbit-1gbit kullanıyor ve neredeyse 10 dolar bile ödemiyor. Fiyatlarına zam yapılıp 199 liraya çekilmeleri gerek diye düşünüyorum. Hem VAE tarafının da böylece gönlü alınmış ya da ne bileyim hani diyoruz ya Gigafiber yatırımları VAE’ye yükleniyor, bu durumun önüne geçilmiş olunur.

Umarım düşüncelerimi doğru bir şekilde aktarabilmişimdir.

1 Beğeni

Yukarıda bahsettiğiniz bazı konularda haklısınız, bazılarında iyi niyet göstermişsiniz (olaya pozitif bakmışsınız), ona da bir şey diyemem. Durumu şöyle özetlersek daha iyi olacak gibi;
1-Mayıs 2022 de yapılan zam işletme maliyetleri ve Port zammını kapsamıyormuydu?
Eğer kapsamıyorsa ciddi bir hesap hatası yaptılar,
2-Haziran 2023 kadar zam yok denildi, hop 1 ay sonra 30 TL daha zam, Portlara zam geldi vs.
Bu durumda kullanıcıya saygısızlık olmuyor mu bu davranış, sonuçta son kullanıcı cebinden çıkan paraya bakar, çünkü aynı hizmeti bir çok iss den daha ucuza alabiliyorsun.
3-Eğer yeni yapılan zam Fiber Altyapıyı geliştirmek içinse, öncelikli olarak Gigafiber kullanıcısından karşılanmalı, diğer kullanıcıları ise kaçırmamak “küstürmemek” için diğer iss lerin fiyatına yakın tutulmalı, bir de 16/24 kullanıcılar için ayrı bir fiyat politikası uygulanmalı.

2 Beğeni
  1. Hayır kapsamiyordu bence. Çünkü firma şak diye zam yapmaz, oturur toplantılar yapar. 1 2 ay istişaresi yapılır ve zam miktarı belirlenir diye düşünüyorum.

  2. TurkNet’i diğer iss’lerle karıştırmak başlı başına hata. Kendi omurgaları var, kendi peering anlaşmaları var, kapasite arttırımları vs. derken bunlar hep maliyet. Diğerleri gibi sadece tamamen TT altyapısını kullanmıyor. İşte bu yüzden diğerlerinden 20-30 TL fazla olmak zorunda. Ekstra olarak pazar payıda gayet iyi, buda rekabet kuralı gereği fiyat farkı olmasının sebebi.

  3. Zammın illa ki fiber altyapıyı daha da geliştirmek için bir sebep olduğu aşikar. Fakat çoktan bunun bütçesi vs ayarlandı. İleri ki dönem için finans kaynağı olarak görülebilir. Yine de Gigafiber kullananlar minimum 200 TL ödemeli diye düşünüyorum. TurkNet bu konuda inat ediyor ve inanılmaz zarar görüyor.

Nihayetinde dediğim gibi üzerine oturup düşününce TurkNet’e hak verdiğim durumlar var. Bu yüzden kalmaya devam edeceğim. Gidip tamamen TT altyapısını kullananlara para kazandırmaktansa iyi kötü bir fiber yatırım yapan TurkNet’e destek olmak daha faydalı diye düşünüyorum. Ben vefalı bir müşteriyim. TurkNet zor günlerden geçiyor, 30 40 lira beni veya kimseyi batırmaz, faturamı babam ödemiyor. Bu yüzden TurkNet kullanmaya devam edip, TT tekelinden bizleri kurtarması için faturalarımı düzenli ödeyip destek olacağım. Ha bu demek değil ki, ne kadar zam yapsa kabülüm, cılkını çıkarttığı an kapatır geçerim.

1 Beğeni

Kobi kısmında 129 TL ye hizmet sunuyor. 10 tl telefon hizmetini çıkarsak 119 tlye hizmet sunuyor. Bu bireysel abonelere yapılan en büyük haksızlık değil mi ? 169,90 tl nere 119 TL nere ? Biraz mantık aramak lazim

Diğer bir çok firma alsatçı… altyapı yatırımı yok. Sadece satış kanalları ve müşteri hizmetleri… evet bu konu da bu ülkeye bir şeyler yapmak isteyenler türk telekom süperonline TurkNet… şimdi şimdi birazda vodafone başladı gibi ama çok aşikar değil… ülkenin internet geleceği bu üç firma üzerinden olacak… türk net 1000 mbit vermese türk telekom daha uzun yıllar 200 500 ve 1000 paketleri açmazdı. O manterite yok adamlarda… fibere bile hala 20 mbit upload hızı veriyorlar. Ayrıca devletin kaç yıllık yatırımı var türk telekoma… vergilerimizle yapılan alt yapıları ve zamanında o paralarla döşenen kabloları kullanarak para kazandı ve kazanıyor. Şu anda bile eski bakır kabloları çekip hurda fiyatına fiber kablo alıp döşüyor. Abone ücretleriyle döşemediği sadece devlette iken vergilerimizle alınan kabloların hurdasıyla fiber döşerken diğer firmalar. Kazandıklarından arttırdıkları ile kablo alıp yatırım yapıp hizmet getiriyorlar. Tamamen özkaynakları ile yapıyorlar. Bence bu hem onLar için çok değerli bir şey hemde bizim geleceğimiz için. Türk telekom hala memur mantığı adamlara laf anlatamıyorsun. Biraz dikleşsen yapmıyoruz kardeşim istediğin yere git diyip çıkıyorlar. Şu anda en ucuz operatör o olması lazımken… onunz altyapısı ile hizmet veren firmalar ondan ucuz… mantık nerede…

2 Beğeni

Mantık rekabette hocam, rekabet kurumu diye bir şey var. TT’nin en ucuz olduğu ortamı bir düşün ne gibi sonuçları olacağını.

Arkadaşin dediği çok doğru , ilk akkyi de kaldıran turknetti ondan baya zaman sonra dier issler Akk ’ yi kaldırdı, hala dier issler 1000mb download verirken upload 20 veriyolar bunun mantığı nedir ? 1000 upload neden değil de 20 ? Bir de Ssler isterseniz görüşme kayıtları ile bile kanıtlarım benim ikametgah ettim adrese turktelekom ve dier iss ler 50mb üstü hız kaldirmiyo kesinlikle o hızları alamıyorsunuz demelerine rağmen turknette 70 MB den asagiya hız almıyorum . Yiğidi öldür hakkını yeme mantığı ile hareket ediyom , ben bu kadar güzel şeyler yaşamışken TurkNet le bu deneyimlerimi açıklama gereği duyuyorum, kaç kez faturadan hattım kapandı çok kez kapanma ücretini bile yansitmadilar bana , eksi yonleri var hak veriyorum , Şu konuda eksileri var düşük hız alan müşterileri ile 1000 MBS gigafiber kullanan müşterileri fiyat değişikliği yapması lazım , ben yakında gigafibere geçecem inanın bana 200 TL de yapsalar o paketi seve seve kullanırım . Ama dediğim gibi düşük hız alan müşterilerini fiyat konusunda koruyup kollamasi lazım , inanın TurkNet gigafiber çıkmasa idi hala turktelekomun 1000 MB tariflerini 10 sene sonra görürdük o da muamma yani. Ülkemize bu şekil yenilik getiren bı firmaya ellerinde olmayan nedenlerden dolayı yaptıkları zami ödemeye razıyım şahsi olarak, ama acilen düşük hız alan müşterilerine bı güzellik yapmaları ve gigafiber musterilerine zam yapmaları lazım diye düşünüyorum.