Hazır Olmayan Fiber Altyapı ve VDSL2 Bağlantı Yapılamaması

Sokağımızdaki bütün binalarda Türk Telekom FTTH altyapısı mevcut (siteden sorgulattığımda istisnasız hepsinde gözüküyor.) Aboneliğimin başlama sürecinde eve gelip dairenin öndündeki fiber kabloyu eve çeken Türk Telekom çalışanı bayramdan sonra hattın açılacağı bilgisini veriyor, daha sonra TurkNet altyapı çalışmasının 31.12.2022 tarihine kadar devam edeceğini ve aboneliğimi iptal etmek zorunda olduklarını söylüyor.

Fiberden vazgeçtim, VDSL2 olarak bağlantı sağlansın fiber hazır olana kadar dedim, (binada hali hazırda VDSL2 kullananlar var), TurkNet sistemlerde fiber gözüktüğü için VDSL2 bağlantısını yapamayacağını söylüyor. Hazır olmayan fiber altyapı sistemlerde aktif gözüküyor ve bu abone olurken kontrol edilmiyor

Türk Telekom ile görüştüğümde bu durumda VDSL2 olarak bağlantı yapılabileceğini, fiber aktif olunca geçiş işlemi yapılabileceğini söylüyor.

Fiber altyapı hazır olmadığı halde VDSL2 olarak bağlantı yapılamaması gibi bir saçmalığın sahibi TurkNet mi yoksa Türk Telekom mu başka operatörün bu şekilde bağlantı yapmasına izin vermiyor? TurkNet’i tercih etmek isteyen birisi bu durumda 5-6 ay beklemek zorunda mı?

2 Beğeni

bu problemi çözmek için bu noktada 3. bir operatr ile konuşabilir ve vdsl bağlantı talep edebilirsiniz bu noktada 3. firmada vdsl veremeyeceğini söyler ise sorun tt kaynaklıdır verebiliyorsa kullanıp(taahhütsüz) fiberi bekleyebilirsiniz
Aklıma gelen bu oldu şahsen

1 Beğeni

O halde taahhütsüz Turk Telekom aboneliği yapıp TurkNet 'e taşıyın

Merhaba @Luka, bana bu durumu özel mesaj üzerinden bulunduğunuz bölgeyi il, ilçe, mahalle ve sokak bilgisini açık bir şekilde paylaşarak iletir misiniz? Ben durumu kontrol ettirerek size yardımcı olmaya çalışacağım.

Enteresan bir durum söz konusu çünkü :frowning:

Mesaj olarak gönderdim.

Mesajınıza geri dönüş yaptım. Özel mesaj üzerinden iletişimde olduğumuz için konuyu kapatıyorum. Gelişme olması durumunda oradan haberleşiriz.