Hattımın sinyal kalitesi çok düşük gün içinde dalgalanmalar oluyor

Müşteri numaram : 0002764470 Türknet50 mbps paket kullanıyorum tahüt edilen hızı alabiliyorum lakin hattımda gün içinde anlık Sinyal kalitesi gürültü değer oranları çok düşük dalgalanmalar oluyor bu sebeple hızım anlık çok düşüyor donmalar oluyor modemden manuel SNR değeri yüksekselterek ayarladığımda dalgalanmayı engelliyorum bu seferde hızım yarı yarıya düşüyor bu demek oluyor ki hat kalitesinde problem var .
Buna istinaden saha ekibi talep ettim 18 gün sonra geldi yanında getirdiği modemi ile bağlantı kurdu 15 dakka denedi hızın gayet iyi modeminde arıza var dedi ardından TurkNet müşteri hizmetleri aradı türknettet kaynaklanmıyor sorununuz modem arızası dedi modemim garantili teknik servis uzaktan bağlantı yoluyla izledi modemi modemde sorun yok hat değerlerinde gün içinde dalgalanma oluyor başka modemle dene dedi başka modem taktım ondada aynı bana gelen hat kalitesinde sorun var
TurkNet müşteri hizmetleri hızı 50 den 35 mbps çekip deneyelim sorun devam edecek mi dedi hafta sonu 2 gün denedim yine aynı bir düşüyor bir yükseliyor gün içinde dalgalanıyor buda internetin donmasını kopmasını sağlıyor 3 ay oldu TurkNet 'e geçeli 2 aydır sorun yaşıyorum çözüm bulunamadı bulunduğum apartmanda boşta port var belkide benim porta sıkıntı vardır boştaki porta geçip denemeliyiz

TP-Link modeminizde veya modemin telefon giriş jack’ında sorun olması çok muhtemel. Aynı hatta Keenetic ile siynal seviyeniz kayda değer şekilde iyileşmiş ve 35mbit olarak kitlenmiş. TP-Linkte hat zayıflamanız çok yüksek olduğu için kitlendiğiniz hız 9mbit. SNR Margin = YOK ile ilk defa karşılaşıyorum. Hat neredeyse ölü diyor, muhtemelen 3db veya altında.

Sonuç olarak yeni bir modeme ve kablolamanın gözden geçirilmesine ihtiyacınız olacak.

1 Beğeni

Eğer dediğiniz gibi olsaydı saha ekibi geldiğinde görür ve söylerdi yanında getirdiği modem kayıpsız ölçmezdi iç hattımı eksiz olarak yenilettim ve SNR yükselttiğimde donma olmuyor stabil çalışıyor lakin hızım yarı yarıya düşüyor

Saha dolabından binanıza gelen kısımda zayıflama olabilir evet ama onu bir kenara koyarsak;

Evdeki telefon jackını 2 ayrı modeme takıyorsunuz, TP-Link ile 9mbit kitleniyorsunuz, SNR Margin: YOK, hat zayıflaması 30+db, Keenetic ile 35mbit kitleniyorsunuz, SNR Margin 8.2db, hat zayıflaması 12db.

Bu senaryoda TP-Link modemde veya modemin jack girişinde sorun olduğunu düşünecektir herkes.

Keenetic bağlı iken, gün içerisindeki sinyal değerlerini ve logları açarak kesinti olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

Dediğiniz yer burasını kesintileri kontrol edebileceğim yer?

Selamlar @atmaca54, süreciniz network birimine iletildi. Güncel kaydınız üzerinden ekiplere bilgi ilettim, takip ediyorum :raised_hand:

1 Beğeni

Dün müşteri hizmetlernden Recep T. aradı network ekiplerimiz sizinle iletişime geçecek kablo ile bağlı olan bilgisayarınızdan testler yapılacak dedi evde bekliyorum PC başında fizik tedavi alıyorum öğleden sonra evde olmadığım zaman ararsınız testleri yapamayız

Güncel değerlerim 03.10.2022 saat 14:00 civarı

Yukarıda paylaştığım hız testlerim ve değerlerim ortada iken türktelekom saha ekiplerinin değerlendirmesine bakın bir de buna inanan TurkNet 'e
el insaf be
madem türk Telekom altyapısına, TurkNet 'te verdiği hizmete güveniyor ve arkasında duruyorsa çok birşey istemiyorum bir gün uzaktan bağlansınlar benim PC ye takip etsinler hat kalitemi bakalım kim haklı çıkacak oradan masa başından son 18 ssaat internete bağlısınız sorun görünmüyor demesi kolay girin bakın o süre zarfında dalgalanmalarda dolayı stabil kullanabilmişmiyim sürekli donuyor .
Ben ameliyat oldum raporluyum evdeyim bütün gün takip ediyorum internet için türktelekom ekipleri gelmedi santralden yada mahellenin başındaki ankastre kutusuna geldilerse bilemem.
sorun bana en yakın kutudan sonra gelen direkteki kablolarda yada apartman girişindeki ankastre kutusundaysa ne olacak hadi daire içi sorumluluğu bana ait peki daire öncesi kimin sorumluluğunda ?
Her ay düzenli olarak stabil kullanamadığım internetimin faturasını ödüyorum buda beni üzüyor…!!

Güncel en son müşteri hizmetlerinin istediği ve yolladığım hat değerlerim

Atmış olduğunuz ekran görüntülerinde ilginç olan bir durum var;

DSL

Nasıl olur da inet profiliniz 60mb indirme istatistiği gösterirken Dsl0 1.78gb? IPTV kullanmadığınızı varsayarsak (0b), bu değerlerin birbirine eşit olması gerekmiyor mu? Keenetic kullanan arkadaşlar konu ile ilgili aydınlatma yapabilirler mi?

Kesin değil ancak aradaki paket farkı crc , fec den dolayı olabilir.

Örneğin bu hatta 11 günde 200k fec 12k crc var. Belirtilen arayüzdeki kullanımlarda birbirine oldukça yakın.

1 Beğeni

Arkadaşın cihazında başka bir profil yok, haliyle dsl0 → dsl arayüzlerinin toplamı ise dsl0-vlan35 arayüzünde trafik 60mb iken totalde nasıl 1.78gb onu anlayamadım. CRC hatalarını filtre ederek gösterdiğini dahi varsayarsak, 1.72gb hatalı paket trafiği oluşmuş olması gerekiyor akla hiç yatkın değil.

Ancak hat koptuğunda ve yeniden bağlandığında vlan35’in istatistiğini sıfırlıyor ve yeniden saymaya başlıyor ama totali sıfırlamıyor olabilir.

TP-Link lerin genel olarak DSL soketi çok hassas, RJ11 jakın yeniden basılması lazım.

Selamlar, adresinize ekip yönlendirildi. Yarın adresiniz ziyaret edilecek :raising_hand_man:

Tp lik modemi denemek için kullandım asıl Keneetic Exra kullanıyorum

Paket Hızımı 50 mbps den 35 mbps çektiniz kontrol için tekrar 50 mbps yükseltmenizi rica ediyorum

Selamlar @atmaca54, süreciniz tamamlandığında Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturmanız yeterli olacak. Devamında gereken işlem uygulanır :handshake:

Merhaba, forum yerine OİM e destek kaydı açarsanız daha iyi olacaktır. Müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar işlemlerinizi yapıp size bilgi verirler.

TP linki sağlıklı bir şekilde deneyememişiniz.