Hattımda DSLAM Kilidi Var Mı?

100 Mbps pakede geçiş yaptım. Hız ölçümünde 75 alıyorum şuan. Modem arayüzünde ise durum böyle.

Dslam Kilidi yok. SnR değerini 10 yaparsanız hızınız normale gelecektir. Düşük snr kararsız bağlantı ama yüksek değer snr kararlı bağlantı sağlar. İsterseniz hiç dokunmayın.

1 Beğeni

Varsayılan 8 Snr olarak ayarlıydı modemim ve hız testinde o haliyle 60 mbps civarı bir hız alıyorum. Ben 4 Snr’ye düşürdüm onu şuan hız testinde 75 mbps alıyorum. Kopma sorunum olmadı. Snr’yi 10 yapıp yine sonucu yazarım buraya.

10 Snr yaptığımda hızım 50 mbps kadar düştü. Ben denemek için 3 Snr’ ye düşürüp hız testi yaptığımda 79-80 mbps’yi gördü hızım.

Hattınızda DSLAM kilidi bulunmamaktadır. Bölge kapasitenizde yoğun kullanımdan dolayı ulaşılabilir hızınız düşmektedir.

1 Beğeni

Kararlı bağlantı için 9 seviyesi iyi. Kopmlara crc ve fec hatalarına bakın. Ve testleri kablosuz yapın lütfen.

1 Beğeni

hız testini kablolu bağlantıyla mı yapıyorsunuz yoksa wifi ile mi?

1 Beğeni

Kablolu bağlantı ile yapıyorum.

Snr değerini 3’ten 4’e çıkardım tekrar çünkü hız testinde dahi hafiften kararsızlık olduğu gözüme çarptı. Snr değeri 4’te sorun yaşamıyorum şimdilik. Bir sorun olmazsa böyle kullanmayı düşünüyorum.

Bu modemde crc ve fec hatalarına nereden bakıldığını bilmiyorum ve bakabilsemde analiz etmeyi bilmiyorum.

CRC, FEC hatalarını görmek için Hat istatistik raporunu indirmeniz gerekmektedir.

Raporu buraya yükleyemiyorum direkt olarak. Dosya paylaşım sitesine yükleyebildim. Kontrol eder misiniz? Eğer sorun varsa Snr değerimi yükselteceğim çünkü.

Hocam alpha sürüme güncelleme yapabilir misiniz. Alpha sürümde hem qos2 geldi hemde dsl yazılım sürümü güncellendi. İsterseniz özelden keendns adresinizi verin , yada profilimde keenetic hakkında konumu okuyabilirsiniz.

1 Beğeni