Hattım 100 mbps kaldırabilir mi?

Turktelekomdan TurkNet 'e geçtim bu hafta. 14 yıldır ttdeydim. Bölgeme vdsl gelince fiyat açısından uygun olan TurkNet 'e geçtim. Altyapı sorgulamasında 63mbps download 8mbps upload gözüküyordu. Özgür İletişim 75 paketini tanımladılar. Şu an 74mbps ve 8 mbps upload alıyorum. Yani sorgulamada çıkan değerlerin üzerinde. Acaba 100mbps alabilir miyim?(63mpbs gözükmesine ragmen 100 tanımlarlar mı ?) Hat değerlerimide fotoğraf olarak ekledim. Bu arada 74 mbps down 8 mbps uploadı 13-14 yıllık kablo üzerinden alıyorum. Arada bir ek yer olmasına rağmen. 100 mbps tanımladılar diyelim snr margın degerım dusucek muhtemelen. O zamanda ankastreden modeme cat6 kablo çekersem 100 mbps kopmadan alabilir miyim ? Saha dolabına uzaklık 238m

aynı kablolama üzerinden alabilir miyim? cat6 kablo ile yenileme yapmam gerekir mi

Merhaba, Şu an 79mb kullanım da fazladan CRC var ve 100 mb ve max sınıra yakın kullanım da bu durum, daha sık hale gelebilir. 238 Metreye göre max ve mevcut değerin gayet iyi . Zayıflama değeri 2, 3 dB fazla gibi ama bir sorun oluşturmaz. 100mb kullanım da SNR 8dB aşşağısına düşmesi muhtemel. CAT6 ile değerlerin de minimal bir değişiklik olabilir ama 100mb sağlıklı kullanmana yaramaz yani boşuna masraf olur.
Hattınızın sağlığı için:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre ve kablonu kontrol ettir, duruma göre yenile. (YAK1)
    Bu işlemleri, elektrikçi ile yapabilirsiniz.
1 Beğeni

Sizin de sanırım DSLAM kilidine takılmış hattınız. Snr yani kararlılık ayarındaki değeri en düşük değere alır mısınız deneme amaçlı sonrada mevcut hızınıza bakın değişme olmazsa kilide takılmış demektir.

Hocam arkadaş 75 mbps lik pakette. Şuan ki hız profili 79 mbps olması normal. Yani kilit yok.

1 Beğeni

snr değerini değiştirsin anlaşılır. 75 lik pakette olsaydı 79 göstermezdi mevcut hız.
Genelde 79 ve 88 de takılma yapıyor dslamlar.