Hattı başka odaya taşıma

Merhabalar
Evde bir oturma odası bir salon var haliyle yaz ayında öbür odaya geçiyoruz
Modem şu anda salonda, üçlü telefon prizi girişinin arkasından kablo çekilip ucundaki telefon kablosu (ince gri kablo) da modeme bağlı durumda. Aynı çıkıştan oturma odasında da var (bir de antrede) ama sanırım duyduğuma göre bina iç hattı eski olduğu için oraya telefon kablosu yoktu, telekom gelip kendisi çekti diye biliyorum (Bir de salonda nerden çıktığı bilinmeyen CAT kablo var ama onun iç tesisatta kopmuş diyorlar)
Ben hem oturma odası hem salondaki hattı nasıl bağlarım yani modemi hem oturma odasında hem salonda kullanabilmek istiyorum
TurkNet yada Telekom saha ekibinden çağırsam yapabilirler mi ve yapmaları ne kadar ücret isterler
Saygılar
Fotoğraf ekte
[Yükleniyor: 16868271434167631443091963894587.jpg…]

Merhaba,
Fotoğraf yüklenmemiş.

Modemi taşımak yerine wifi ile taşıma yöntemini yapma ihtimalin var mı. Ekip veya elektirikçi çağırırsan ücret talep edilir.

Wifi ile taşıma yapan ve elektrik hattı üzerinden taşıma yapan cihazlara baktım ama çoğunluğu çok fazla hız kaybettiriyor. Bir de binanın konumundan dolayı bir odadan diğer odaya hız farkı çok fazla oluyor

Wifi 5 ve Wifi 6 ağ genişletici cihazlar stabil çalışmak içindir. Elektirik üzerinden taşınan internet hız kaybı baya oluyor.

Mesh sistem kurduğunuzda bunların hiç biri olmaya bilir.

Selamlar @lrd, 300 TL karşılığında yerinde destek hizmeti alarak hizmetinizi farklı konuma taşıyabilirsiniz. Ek olarak bölgenizdeki elektrikçilerden yardım alabilirsiniz. Değerli moderatörümüzün tavsiyeleri de uygun bir çözümdür.