Merhaba, yaklaşık 9 aydır TurkNet kullanıcısıyım. Evime sağlanan internet komşumun binasındaki ankastreden gelen eski tip hat kablosuyla bağlı. Kendi ev adresim farklı olmasına rağmen zamanında telekom ordan bağlantı sağladı ve 16 mbps hız vermişti. Daha sonra baplantım çok kötü oldu aylardır günlük veya haftalık çözümler bulup bu zamana kadar gelsim. Bu hafta ise telekom il müdürlüğüne gidip binamda ne ankastre ne de port gözüküyor değil kayıt oluşturdum. Santrale olan mesafem sitelerde 700 küsür metre olarak gözüküyor ama hemen 80 metre karşımda büyük telekom binasından bğlantı veriliyor. Bana gelene kadar ise 700 metreyi geçiyor. Öğrenmek istediklerim şunlar;
Binama yeni port ve ankastre kutusu koyarsalar nakil için ücretsiz olarak nasıl yapabilirim çünkü port güncellenip yeni kabloyla modeme adsl bağlantısı yapmayı düşünüyorum.
Vdsl olarak aynı sokakta amcama 31 mbps hız gözüküyor bana da gözükür mü?
Santral mesafesini kısaltmak için nasıl bir çalışma başlatmalıyım ?
Yok mu kimse cevaplayacak
Bildiğim kadarıyla nakili ücretsiz yapmanın bir yolu yok. Mesafeyi kısaltmanın da bir yolu yok ancak sizle ilgilenen müdürlüğe gidip durumu izah ederseniz yardımcı olabilirler.
Müdürlükteb bugün aradılar kullandığınız firmayla iletişime geçip halledin dediler. Ben TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi den nakil işlemi yapsam binama kutuyu koyarlar mı? Fiyatı önemli değil tek sorunum binamda kutunun olmaması ve hat kablosunun arka binadaki komşudan gelmesi. Kendi binama ait bir kutu ve kablo kurmak istiyorum.
Yetkili ve bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
Bildiğim kadarıyla binanızda altyapı gözükmüyorsa ve o binaya nakil yaptırırsanız internet hizmetiniz iptal oluyor.
Valla hocam telekoma sorunu dedim internet sağlayıcınız çözecek dedi. TurkNet 'e dedim telekom çözecek dedi. Sorunu tam açıklayayım yardımlarınızla çözelim sorunu çünkü marjin değerlerim kötü durumda.
Sorun şu: Adresime kayıtlı port gözüküyor ama ankastre arka binada bulunuyor. Ordan uzun eski hat kablosu geliyor. Ona da dsl kablosunu bağlayıp internet sağlıyorum. Bu durumu çözmek için ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.