Hat dondurma, iptal ve yeni abonelik sorunu

Merhabalar,

-Bursa, İnegöl’de oturuyorum ve Turk Telekom ADSL kullanıyorum. Vdsl kutusu 100 metre yakınımıza kadar geldi. Benim aboneliğim Mart ayında bitecek.

-Aydın iline ise yaz tatillerinde 3 ay kalıyorum. Burada ise TurkNet 100 megabit fiber kullanıyorum. Abone olurken müşteri hizmetlerinden bana 9 ay hattımı dondurabileceğim ve seneye Haziranda tekrar açtırabileceğimi ve kurulum ücreti ödemeyeceğim söylendi. Ağustos ayının 30’unda buradan ayrılacağım. İptal edeceksem ne zaman başvurayım? Hem ayın 30’una kadar interneti kullanayım ve Eylül faturası çıkmasın.

-Ancak forumları okuduğumda dondurma işleminin en fazla 6 ay olduğunu görmekteyim. Zaten ses kayıtları vardır.Ayrıca bana neden forumlarda olan gezgin seçeneği sunulmadı.

-Aylık olarak TurkNet’e 3 ay boyunca aylık 349 ödedim. Tabi 100 TL’si kurulum. Gerçi sadece modemi takıp gittiler. Hat vardı zaten.

-TurkTelekom ADSL için aylık 109 lira ödüyorum. Mart ayında bitecek.

-Şimdi sizden en uygun çözümü bekliyorum. Bursa’daki evimde VDSL hatta geçmem için ne yapmam gerekiyor. Mart ayında da TurkNet Vdsl’e geçmek istiyorum. Vdsl modemim var (Keenetic extra DSL) Ayrıca 3 ay Aydındaki evim için kurulum ücreti ödemeden Türknetten devam etmek istiyorum.

-Taahhüt ve Bağlantı ücreti vermeden nasıl düzenli bir abonelik yapabilirim?

Teşekkürler.

Merhaba,
Gezgin internet tek bir yerde çalışıyor. İki tarafta internet kullanılamıyor. 1 ay içinde 4 defa yer değiştire bilirsin.
Gezgin interneti aktfileştirirsen, yeni bir internet hizmeti açmış olursun. Kurulum ücreti alınacaktır.
Ana hizmet bedeli 249
Kurulum bedeli 300 = 100 : 3 ay
Gezgin ınternet bedeli : 69,90

Vdsl kullanmak istediğiniz yerde adsl internet kullanıyorsanız, direk geçiş yaptırıdığınızda kurulum ücreti ödemiyorsunuz, TurkNet geçiş sırasında Vdsl hizmete geçiş yaptırmak istiyorum dediğinizde geçişten sonra vdsl port varsa geçirirler, ama iki yerdede internetin olmuş olacak.

1. Hizmetin 249
  2. Hizmetin 249
    olacak.

TurkNet 'te tahhüt olmadığı için istediğiniz an iptal ettire bilirsiniz ama daha sonradan yine açtıracak olursanız yine kurulum ücreti istenir.

1 Beğeni

O zaman en mantıklısı Aydın’daki interneti tatil bittiğinde iptal ettirmek ve Mart ayı geldiğinde TurkNet vdsl’e geçip gezgin internet paketini seçmek.