Hat değerlerinin durduk yere kötüleşmesi


Arkadaşlar fotoğrafa tarih ve saat de ekledim sabahın 4’ünde düzgünce çalışan hat 2 saat sonra 06.34’te nasıl oluyor da bu hale geliyor? Sebebi ankastreden çektiğim kablo mudur yoksa Türk Telekom kaynaklı bir şey mi buna neyin sebep olduğunu öğrenmek istiyorum. Yoğun saatlerde düşme gibi bi durum da değil sabahın 6’sında bu hale geliyor. Stabil bi 12 mbps internet kullanamıyorum 2-3 yıl öncesine kadar 12mbps ile Superonline’da bir kere kesinti yüzü görmedim taahhüt bitti TurkNet’e geçtim hatırlamadığım başka sorunlar yüzünden Turk Telekom’a geçtim şu an taahhütümün bitmesini bekliyorum. Yeni 1-2 bina yapıldı sokağa ama henüz altyapı gözükmüyor hiçbirinde

3 Beğeni

Selamlar @easdasd617, şu an anladığım kadarıyla yerel sağlayıcıdan hizmet alıyorsunuz. Hat değerlerinizi @tnetwork @moderators yorumlamak isteyebilir. Direkten modeme ulaşan kablo eski ve yıpranmaya müsait bir ortamda ise cat6-7 ile yenilenebilir. Öncesinde hizmet aldığınız firmaya arıza bildirimi yapmanızı tavsiye ediyorum.

1 Beğeni

image
yani hocam bilmiyorum şu an durum bu mesela ama istisnasız her gün o snr’ın saçmalaması sorununu yaşıyorum hızım 3-4’e düşüyor. kabloda sorun olsa sürekli snr düşükte sabit kalmaz mı benim durumumda 2-3 saat sonra düzeliyor her seferinde. yoğun saatler herkes internete yükleniyor falan diyeceğim ama sabahın 6’sında böyle bir şey de pek mümkün değil aklıma başka bir şey gelmiyor. MH ile görüştüğümde klasik hat değerleriniz normal falan diyorlar

1 Beğeni

Hat ADSL olduğu için sinyal zayıflaması normal. ADLS + yazıyor.

Alt yapı sorgulaması altaki kare kutuyu resim çekip atar mısın.

Merhabalar, maalesef sabit kalmak zorunda değil. Genelde soruna sebep olan kısım da orası. Sorunlu hatlar bazı zamanlarda normal değerlerdeyken, bazı zamanlarda kötüleşiyor sizin durumunuzdaki gibi.

Alperen Bey’in önerisini uygulayıp kullandığınız sağlayıcıda bir arıza kaydı açmanız en doğrusu olur.

Screenshot_3

TurkNet’e 2017’de de üye olmuştum 2020-21’de de hiç VDSL yazmıyordu altyapıda

Destek kaydına alt yapım çok kötü olduğundan dolayı fiber yada vdsl alt yapı istediğini yazabilirsin. X sitesinden tt veya ümit ünalın yorumlarına yazarsın onlarda sizden bilgiler ister, Başka şirketlere geçmeden önce TT’de olduğunuz için daha iyi yardımcı olacaklardır.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.