Hat Değerlerindeki Değişim

Merhaba hat değerlerinde max upload hızı zaman zaman değişiyor. Upload tarafında hat zayıflaması sabit 8 olmasına rağmen snr margin 16.7 den 13.1 düşüyor upload 28116kbit/s den 22788kbit/s falan düşüyor. Bunun sebebi bölgesel bir yogunluk mudur nedir çünkü bir kaç hafta sonra tekrar artabiliyorda.

@tnetwork @moderators

Bölgesel yoğunluk hat değerini 1 dakikada değiştirmez, eğer devamlı oynayan SNR değerin varsa kabloların ek yerlerini kontrol etmelisin

@justVDSL Her dakika yada her saat degişmiyor bir hafta yüksek 1 hafta düşük kabloda ankestreden modeme kadar ek yok.

O zaman buna sizin binadaki komşuların modemlerinin açık veya kapalı olması sebep oluyordur, modemi kapatan komşu olunca benim de SNR değerim 4-5 birim yükseliyor. Hatta elektrikler gittiği zaman SNR değerim 8 den 25 oluyor.

Binada müstakil ama dışardaki kutu yüksek olmasa çıkıp reglet yerine boncukla direk baglıcam ekiplere bunu söyledigimde alakası olmadıgını söyleyip işi uzatıyorlar.

1 Beğeni

Bizim de köyde aynı şekilde direkteki kutudan geliyordu, yağmur yağınca kutuya su girer hat kötüye giderdi, keşke kabloları direkt bağlayabilseniz.

Bina değil, bölge önemli. Hat kabloları saha dolabından beraber çıkarak kutulara kadar belirli bir mesafe beraber gider ve kutulara dağılır. Kablolarda ne kadar çok abone olursa hat değeriniz o kadar azalır.

1 Beğeni

Oraya göre bir merdiven ayarlayabilirsem direk kabloları baglayıp yak boncuk takıcam

Sorun çözüldü.

Sorunun kaynağı ne çıktı ve nasıl çözüldü?

1 Beğeni

Bağlantı ayaklarından kaynaklıymış değiştirdiler 2 gündür sorun yok.

1 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim :+1:t2: iyi günlerde kullanın hizmetinizi.