Hat değerlerimi inceleyebilir misiniz? 100Mbps

Merhabalar;
Biri Default Diğeri SNR 5db hangisi daha stabil 100 mb kullanıyorum 50 ye düşürüp denicem dalgalanmalar oluyor sürekli?(Altyapım bakır max 82 destekliyor destek açmıştım hat kalitesi birde altyapı eski dendi birşeyler yaptım ama bilgili biri bakarsa iyi olur dedim)


İki durumda da CRC hatası almamışsın yani ikisi de Stabil, 5 SNR ile kullanmaya devam edebilirsin.

SNR Varsayılan değeri 8db, Yükseltirseniz daha yavaş ama stabil bağlantı oluşturursunuz. 6db ve altı değerlerde bağlantı sorunları yaşarsınız. Ben kendimde 10db kullanıyorum.

Kaynak :

İç tesisatın eski gibi görünüyor. bence kablonu değiştirirsen 70 li hızlara yani altyapının desteklediği hızlara çıkarsın ve SNR gibi durumlarla uğraşmak zorunda kalmazsın.

İç tesisat eski ankastreden gelen kabloyu değiştirsem sorunum hallolur sanırsam bu cat6 önerdiler cat6 telefon kablosu diyemi bulurum

SNR konusuna hakim değilim bugün araştırdım öğrendiğim default baktığımda gürültü marjı 9db idi 7-10 ara kötü deniyor 11 ve üstü iyi kötü olan tesisat heralde

Keenetic modemde VDSL SNR margin seçiminde Oto (Varsayılan) ayarlandığında modem hattaki değişimlere göre 8db olacak şekilde ayarlıyor. SNR margin 3-12 arası ayarlayıp aldığım hızları listeledim.

SNR Marjin

Normal cat6 alsanız yeter içindeki herhangi iki tane kablodan seçin be o uçlara elektrikçide rj11 çaktırın ve o uçların rengini unutmayın diğer uca rj11 çakmaya gerek yok o seçtiğimiz 2 kablonun uçlarını ankastre kutusuna çakarsanız tesisatınız değişmiş olur.

SNR Marjin (Gürültü marjı), modem bağlantı kurarken modemdeki ayarlanmış değer üzerinden bağlantıyı kuruyor. Gün içinde komşuların kullanımı artarsa bu değer düşüyor. Eğer 6db nin altına düşerse bağlantıda yavaşlamalar, kopmalar meydana geliyor. Tersi durumda komşu kullanımı azalırsa değer yükseliyor yani bağlantı daha stabil hale geliyor.

Neticede varsayılan 8db, gün içinde değer eğer 6db altına düşüyorsa bu ayarı yükseltiyoruz ki 6db altına düşmesin.

SNR tesisatı göstermez, aldığınızın hıza göre hattın ne durumda çalıştığını gösterir, 24 MBit kullanırken SNR’niz 25 olabilir, 100 Mbit geçince SNR bir anda aşırı derecede düşer. SNR’nin 5in altında olması pek tercih edilmemelidir, yani hızınızı çok yükseltmemelisiniz.
Hattın sağlamlığını gösteren değer Zayıflama değeridir, iyi bir hatta zayıflama 5ten azdır, ama zayıflama 10-15-20 gibi değerler gösterirse yüksek hızlar alınamaz, kontrol edilmesi gerekir.

Önce kısa bi cat6 alıp denicem ankastre başında olumlu bi sonuç alırsam komple değişicem başka yol yok port üs kata geliyor üstten aşağıya indirdik şuanki kabloyu yenisini direk kendi katıma çekerim hat da eski dediler 30 yıllık ankastre telefon hattı zaten inşallah düzelir

1 Beğeni

Dediğiniz gibi 30 yıllık kablo ise kesinlikle değiştirmelisin.