Hat değerlerim yorumlama ve DSLAM kilidi var mı yok mu?

Merhaba dostlar, hat değerlerimi bu işlerden anlayan biri yorumlayabilir mi? 100/20 profil bağlıydı hızlar düştü özellikle upload tarafı kilit var mı yok mu?
image

DSLAM kilidi yok gayet güzel değerler.

upload normalde 20 olması lazım diye biliyorum ben müşteri hizmetlerine 100/20 profilini tanımlamasını isteyin kopma sorunu olabilir snr ise 8 db olarak ayarlayabilirsiniz belki bu şekilde uploadunuz yükselebilir

100mbps download, 20mbps upload alıyordum. 88/8 olmuş müşteri hizmetleri 100/20 profil tanımlı diyor. DSLAM kilidi olup olmadığını nereden anladınız? Upload 8 yazsa bile 5-6 geliyor nasıl güzel değer oluyor sizin için?

102400/20480 profili tanımlıymış müşteri hizmetleri öyle diyor.

Kilit yok çünkü download tarafında max hızı alıyorsunuz bu SNR marginin 8db olmasından anlaşılıyor. Upload tarafında ise bir problem var evet ama bu kilitle alakalı değil. Hatla ilgili bir probleminiz var.

hat değerlerine baktığımızda 88/8 olarak gözüküyor siz elle snr ayarladınızmı dslam kilidimi kaldırırmısınız diyin bide

Max hızımı size göstereyim. 7 Ocak’a kadar hız değerlerim böyleydi. 20 gündür bant genişliği 88/8 sabit internet. DSLAM kilidi yoksa neden böyle. Müşteri temsilcisi 100/20 görünüyor profil diyor.


Kaydınız açık ise netuzman arkadaşa tanım silip tekrar eklemesini talep edebilirsiniz.

Hattınızda problem var hızınız alabileceğiniz seviyeye kadar alıyor çünkü SNR Margin sınırı 8 yani kabul edilebilir seviyede. Eğer kilit olsaydı SNR margin daha yüksek çıkması gerekirdi. Çünkü hızla SNR Margin ters orantılı.

Telekom saha ekipleri aradı hızların saha dolabından kaynaklı kısıtlanabileceğini söylediler, işlemle internet 15sn gidip geldi ve hızımı eski haline getirdiler. Hala DSLAM kilidi varmıydı yokmuydu? kararsızım ama sonuç olarak 100/20 artık alabiliyorum.
image

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.