Hat değerlerim ve speedtest sonuçlarım

Herhangi bir şikayetim, sorunum yok. Sadece daha bilgili arkadaşların yorumunu almak istedim. Teşekkürler, iyi forumlar.

Speedtest hız değerleri

birkaç kullanıcıda da böyle olmuştu TurkNet hat kilidi mi ne oluyor sanırım onu kaldırınca alabiliyorsun bu hızları

Merhaba, 96mb tanımdan 83 mb alıyorsunuz ve kayıplar olabilir, normal ama biraz fazla gibi kaybınız, genel olarak güzel bir hız. Ethernet kablosu ile test yapın yaptıysanız Farklı Ethernet kablosu ile test yapmayı dener misiniz?
Hatta kilit yoktur. Değerler güzel.

2 Beğeni

Hesaplama şu şekilde olmalı;

96765/1024=94.4mbps Max hızınız
96665/1024=94.3mbps de size ulaşan hız.

TurkNet de size gelen sinyal 1 veya 0,5 mbps az gözükür. Sizin hız testlerinde ise alacağınız değer 88 mbps olması lazım. Hız testler de 4 5 mbps aşağısı gözükür. Tam net gelen hızı görmek için, bilgisayarınız dan görev yöneticisini açıp, performans sekmesi altında ethernet tıklamanız. Test sırasında orada Al kısmında tam net değeri görebilirsiniz. Test sırasında sadece hız sayfası açık kalmalı. Birde hız testinizi nperf sitesin den yapın. Asıl sorunuza gelecek olursanız hattınız şuan çok iyi. 8 snr de 94 mbps hız alıyorsunuz. Kullandığınız modem sanırım Tdw 9970 v3 modeli. Benim eski modemim. O modemi kullanırken benim hızımı 5 ila 7 mbps arası az gösteriyordu. Ayrıca 4 ping de fazla gösteriyordu. Keenetic modeme geçince 4-5 mbps hız arttı. Ona orantılı snr değerimde ve pingimde 4 5 ping düştü. Sizde de öyle olacak diye birşey yok ama deneme şansınız varsa kaliteli bir modem ile deneyin :slight_smile: İyi Forumlar.

Dün geceden beri bir sıkıntım var. Sık sık WiFi gidiyor, modemle aynı odada olmama rağmen 5te5 yerine 1-2 çekiyor. Bu durum da bağlantı kopmasına sebep oluyor.

1 Beğeni

Hangi modemi kullanıyorsun

Ben pek anlamam ama D1/D2/D3 kısmında SNR Margin çok düşük sanırım.

Modem TP-Link TD-W9970v3

Evet Sarp, bölgesel ya da TurkNet kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum

1 Beğeni

Yok snr margin 8 herkesin banada öyle veriliyor. Bundan aşağısı verilmiyor. Modeme kaynaklıdır çünki bu modemlerin elektiriksel olarak çok bozuluyor. Başka modemde hiç görmedim herkez bu modemi alıyor kimi görsem bağlantı sorunları oluyor.

Modem kaynaklı olduğunu nasıl anlayabiliriz? Yeni bir modem satın alıp onda da aynı sorunla karşılaşırsam boş yere modem satın almış olurum

1 Beğeni

Aynı modemden kullananlar vardı. Ucuz diye alacaksanız buyrun kullananın.

1-) modem yanabiliyor.
sadece power ışığı yanabiliyor Veya
başka özelliklerini arıza çıkarıyor.
2-) modem güncelleme hatası dolayı olabiliyor pek fazla güncelleme si yok. 1 tane var sadece.
3-) ip ataması hatası oluyor. Root yapmışsın zaten

modemden alacağın hız tam olmayacaktır.

Selam, Yükten dolayı SNR sınıra dayanmış ki bu durum normal.


Cemal’e katılıyor ve eklemek istiyorum: Komşunuzun, tanıdığınızın VDSL modemi varsa kullanmayı deneyin. Değişim olmazsa odanızın çevresinde kablolu, kablosuz aletleri modem ve cihazdan uzak tutun, Wi-Fi Analyzer ile boş kanal ataması yapın.

2 Beğeni

Aynı modemi 3 sene kullandım :slight_smile: aynı senin gibi diyordum. Keşke baştan alsaymışım dedim yani… Ha illa emin olacam dersen İnternet Kafelere bir uğra derim… Yardımcı olma sanşları az da olsa var. Farklı modem ile deene ama durumun varsa al bir yeni modem. Ben Keenetic modem alınca hız konusun da 6-7 mbps lik bir artış oldu. 4 ms ping düştü… Şimdi sorunsuz kullanıyorum. Yani benim sorun modemlikmiş… Ben para var iken al dursun, güncel olsun demiştim. İyi ki demişim…