Hat Değerlerim ve SNR Margin Hakkında Yardımınızı Rica Ediyorum

Merhabalar. Şuan TurkNet 35mbps paket kullanmaktayım. Bana 33.5 geliyor ölçtüğümde ve gayet makul. Geçenlerde pakedimi yükseltmeyi düşündüm ve müşteri hizmetleriyle telefon görüşmesinde hattımın 100 mbps desteklediğini söyledi ama verilebilirlik gibi br nedenden dolayı tam 100 olarak tanımlayamayacağını ancak en az 85 mbps hız alabileceğimi söyledi. Ben daha sonra geçiş yapacağımı söyleyip görüşmeyi sonlandırdım. Rica etsem hat değerlerimi yorumlar mısınız? Bu arada az önce modem ayarlarından SNR değeriyle oynadım ve müşteri hizmetleriyle görüşme yaptığım zaman varsayılan SNR 8 di. Ben bunu tek tek düşürerek denedim ve 0 a kadar indirdim ve kopma olmadığını gördüm hattımda. SNR 0 olarak kullanmalı mıyım? Yoksa varsayılan 8 mi kalsın? Müşteri hizmetlerini aramadan önce bu sefer SNR ayarını 0’da bıraksam bana 100 mbps pakedi tam olarak verebilir mi? Size SNR ayarıyla oynamadan önceki ve sonraki değerlerin ekran görüntüsünü atayım buyrun.

Verilebilirlik değeri tanımlamanızı yapıcak olan teknisyenin sisteminde çıkan değerlere göre ayarlanacaktır.

1 Beğeni

Max hızınız çok yüksek fakat snr değerinize göre alabileceğiniz hız 50mbps görünüyor. Servis verilebilirliğin düşük olmasının sebebi de muhtemelen budur. Max hıza göre snr değerinin bu kadar düşük olduğunu ilk defa gördüm. Snr değerini 0 yaparsanız bir süre sonra alacağınız hız düşecektir. Ben 4 de stabil bir değer yakaladım.

1 Beğeni

Temsilci 100 Mbps pakede geçiş sağladığında en az 85 alırsın dedi bastıra bastıra. Bu da bizden kaynaklı değil TT verilebilirlik denen durumdan dolayı dedi. E siz diyorsunuz 50 Mbps görünüyor. Ne yapayım şimdi gidip müşteri temsilcisini haşlayayım mı? Hat değerlerim kötü mü diyorsunuz?

Snr değerini değiştirmeden alabileceğiniz hız 50 olarak görünüyor. Bir sonraki pakette snr değeri 5db düşecektir. 8 Sınırına dayanacaktır. İç tesisat kontrolü yaparak snr değerini artırmaya çalışın.

1 Beğeni

86 mbps bilemem ama bi 75 mbps var gibi görünüyor ihtiyacın var ise deneyebilirsin. Modem ayarlarını da otoda bırakman en doğrusu olacaktır

1 Beğeni

0 snr değildir o? Tipik keenetic modem. 6 db altında sorun yaşanacağı konusunda bir çok kaynak var.

1 Beğeni

İki görselde de SNR değeriniz aynı görünüyor ben hangisinin 0 hangisinin 8 olduğunu anlayamadım. KeeneticOS sürümünüz nedir? Ayrıca eğer 14Db ile 98000 küsür Kbps alabiliyorsanız 8DB varsayılanda atanabilir hızınız bir hayli artacaktır. Tanımlama da 102400 kbps olarak yapılır. Anlık dalgalanmalara göre 90 üzeri alabilmeniz mümkün.

Ancak 95 üstü beklemeyin zira Keenetic’in bu cihazlarında PPPoE hızı 95Mbit/s ile sınırlı görünüyor. Ayrıca altyapınız VDSL olduğu için de tam 100 ya da 99 almanız bir hayli zor. Dün de forumda bir arkadaş benim hattım fiber neden tam 100 alamıyorum diye ağlıyordu :smiley:

3 Beğeni

Ağlamak değildir de neden 100 mbps tanımlı olan internet hız testinde 95 i geçemiyor

1 Beğeni

1 ve 2. fotograf snr degerine hic mudahale etmedigim yani varsayilan hali. 3. Fotograf snr degerini 8 den 0 a cektigim hali. Ulasilabilir hiz kismina bakin. Farki goreceksiniz. Peki en az 85 mbps alabilir miyim destek calisaninin soyledigi gibi?

1 Beğeni

gvectoru hesaba katmadan bi hesap yapmak gerek çünkü dolapta gvectorlu bir cihaz olması gerekiyormuş duyduğum kadarıyla. senin varsayılan ayarlarında atanabilir hızın gvectorlu diye tahmin ediyorum o hızın biraz aşağısı sana verilebilir bu da 86 mbps ye tekabül edebilir hattım sağlam olsun dersen 75 denersin diyorum

1 Beğeni

Ne dersin sence gecis yapmali miyim? 98 tl vermeye deger mi 85 mbps pakede? Yoksa farki isslerde fiyat ve hiz konusunfa daha uygun paketler mevcut mu?

1 Beğeni

aralarında pek fark yok ve sanırım en ucuzu turknette çok gerekli bir sebebi yoksa turknette kalabilirsin sende. Bu arada hız ihtiyacına bağlı bir durum ve modemin ve telefonun 5 ghz değilse o hızları zor göreceksin. Benim hızımı 35 mbps üzerine çıkarma sebebim 2.4 ghzde yoğunluk olduğunda oyunlarım pinge maruz kalıyordu şimdi 50 mbps geçemedikleri için benim oyunum pinge maruz kalmıyor ya da laglanmıyor ve bir indirme yaparken ya da yoğun bir gezinti içerisindeyken seri seri bütün veriler iniyor. 35 mbps de azımsanacak bir hız değil kafana göre derim

1 Beğeni

Benim SNR değerim 5-6 arası gidip geliyor modeme ulaşan hız ise 100000 kbps dolaylarında. Aldığım hız, 93Mbps’i geçmiyor. Değerlerimizin benzer olduğunu varsayarsak 90Mbps alabilmeniz mümkün diyorum.

Ayrıca diyelim ki alamadınız geri 35’lik pakete istediğiniz zaman dönebilirsiniz. Fark da yalnızca kullandığınız gün başına şeklinde faturanıza yansır. 10/30=0,33 günlük kullanım bedeli olursa 1 hafta kullansanız 2,33 TL fark çıkar. Bu da taş çatlasın 91 lira olarak size yansır ki bence denemeye değer bu fark. Farklı ISS’lerde de benim makul gördüğüm Superonline’daki 25Mbps ancak 18-06 arası 100Mbps olan paket. 99,90 idi sanırım yeni abonelik fiyatı ama Turkcell’i samimi bulmadığım ve DNS hijacking yaptığı için ben tercih etmem. Fiber hattı varsa bunu değerlendirebilirsiniz.

2 Beğeni

SNR Margin 8’in altı hat kopmalarına neden olabilir yoğun saatlerde (olabilir, olmayabilir). Ben de 8.2 SNR Margin’le 1 sene 70 Mpbs kullandım. Sonra TurkTelekom bir bölgesel tadilat yaptı. O gün bugündür iflah olmadı. Sürekli CRC hatası alıyorum, kopuyor net. Mecbur SNR Margin’i 15’ kadar çektim (kopmasın diye) 49 Mpbs alabiliyorum bu sebeple. Turk telekomun senin bina kutusuna kadar getirebildiği max bir hız var (Yol uzunluğuna -Sokak kutusuna göre değişkenlik gösterir) . Binadan’da senin eve bir yol var. Evde’de senin çıkıştan modeme bir yol var. Hepsi etkiler SNR margin’i. Eğer sıfırladğında kopmuyorsa ; sıfırla gitsin. Alabileceğin max hız odur zaten. dahası yok

1 Beğeni