Hat değerlerim neden böyle? 100Mbps verir mi?

Merhaba. Türk Telekom müşterisiyim, taahhütüm bitecek. TurkNet’e katılmayı düşünüyorum :slight_smile: Ama şöyle bir sıkıntı var. Normalde altyapım sorgulamada 97Mbps’ye kadar destekliyor. Ama altyapım 62Mbps’ye kısıtlanmış. Hali hazır 50Mbps kullanıyorum. Bir ara 75Mbps paketini seçip yükselmiştim, fakat sadece 1Mbps download artmıştı. Şimdi ben TurkNet’te 100Mbps’ye geçsem, bu değerleri alır mıyım?

Hat değerlerim nasıl? Bu arada bir hat değerimi farklı bir yerde paylaştım, arkadaş CRC MRC felan dedi ama hız ile pek alakalı değil.

Maalesef alamazsınız. Bağlı olduğunuz saha dolabının kapasitesi yeterli gelmiyor olabilir. Telekom dışında alternatif internet servis sağlayıcı lere bakabilirsiniz.

Ben şimdi TurkNet’e geçsem, yine aynı sorunla mı karşılaşacağım?

Evet, TurkNet size altyapınızın izin verdiği maksimum hızı verir. Altyapınız ise sağlıklı olarak 50 Mbps i destekliyor.
Adresinizde TurkNet gigafiber altyapısı var ise 1000 mbps indirme 1000 mbps yükleme hızını da verir. TurkNet altyapı sorgulama ekranından sorgu yaparak bunu görebilirsiniz

1 Beğeni

Maalesef. Adana / Seyhan’da yaşıyorum, gigafiber yok. Bu modem değerleri bariz bir şekilde 50Mbps aldığımı mı gösteriyor? 100 Mbps paketi seçsem, 50 ve üstü alacağım kesin o zaman, doğru mu? TurkNet’te Türk Telekom altyapısı değil mi? Onlarda saha dolabı farklı yere mi bağlanıyor?

Eğer gerekli cevabı alırsam, sizin davet kodu ile TurkNet’e katılırım.

Beni yanlış anladınız sanırım hattınız siz 100 Mbps paketini secseniz de seçmeseniz de 50 Mbps de buluşur. Hat değeri içinde d1 snr margin i varsayılan sınır olarak 8db kabul ederiz. Sizin d1 değeriniz 8db in altında yani hattınız bu değerlere göre sınırda. Siz altyapı sorgusunda ne sonuç alıyorsunuz ona göre yönlendirme yapalım. Göknet sitesi üzerinden altyapı sorgulama yapıp ekran görüntüsünü paylaşır mısınız mümkünse?

1 Beğeni

Tabii.

Screenshot_281

TurkNet üzerinden de bir sorgulama yapar mısınız mümkünse? Teyit amaçlı.

Boş port olmadığı için hata veriyor.

Screenshot_283

Anladım Göknet sorgusunda da boş port görünmüyor ama zaten sizin mevcutta bir VDSL portunuz var. Modeminize kablo bina içi tesisat ile mi geliyor? Modeme gelen kabloda bir ek veya bir dönüştürücü var mı? Oda içinde bir internet prizi bulunuyor mu? Binada bir ankastre kutusu var mı?

Kablo dışarıdan geliyor, iç tesisat ile değil. Sanırım iç tesisat denilen olay bu. Türk Telekom ekipleri dışarıdan kutudan bağladı. Modeme gelen bir ek veya dönüştürücü yok. Oda içinde internet prizi bulunmuyor, sanırım kastınız prizde internet port girişi hayır bende yok. Bina içinde ankastre yok, dışında var.

Anladığım kadarıyla müstakil bir ev veya eski bir binada ikamet ediyorsunuz. Dışarıda ki kutu binanın duvarına sabitlenmiş gri bir kutu sanırım. Oradan size direkt olarak modeme kadar tek parça Bir kablo ile ulaşıyor. Son olarak kablonun üzerinde yazı varsa onunla beraber fotoğrafını paylaşır mısınız?

Evet müstakil ev. Doğru, dışarıda ki kutu binanın duvarına sabitlenmiş gri kutu. Kabloya bakıp atayım.

Video olarak çektim, fotoğrafta net gözükmüyor. Size streamable video hizmetiyle link yoluyla iletebilir miyim?

Özel mesaj üzerinden size yazdım linki gönderebilirsiniz.


Değerlere bakacak olursak hemen hemen aynı hızı alırsın çünkü SNR Margin sınırda.

arkadaşın altyapısı 97 mbps destekliyormuş neden kötü olabilir değerler böyle portla ilgili bir sorun olabilirmi

1 Beğeni

Bunun için ne yapabiliriz?

Hayır portla değil mesafeyle alakalı bir durum. SNR Marginle hız ters orantılı. Hızın ardıkça SNR Margin düşer ya da hızın düşerse SNR Margin artar. SNR Margin sınırda olduğu için daha fazla artmaz hattın hızı.

Pek yapacak bir şey yok mesafeyle alakalı bir durum. En fazla yapacağın ev içi tesisatı yenilemek ama o da tesisat kötüyse onun dışında pek fazla yapacağın bir şey yok.