Hat Değerlerim Nasil?

Merhaba Dostlar TurkNet 'e yeni abone oldum. Bana altyapimin 56 mbps kadar destekledigi belirttiler fakat şuan 20 civari aliyorum bunun içi ariza kaydi oluşturdum. çozum için beklemekteyim. Hat degerlerinden anlamadigim için size sormak istedim şuanki değerlerim nasil? İç tesisat vs ?

Hat zayıflaması çok fazla.İç tesisatınızı kontrol edin.

1 Beğeni

@frkn3439 Arkadaşın dediği gibi hat zayıflamanız yüksek. İç tesisatınızı kontrol ettirdiniz mi ? modeminizi ankastreye bağlama şansınız var mı ?

Dilerseniz yerinde destek alabilirsiniz. Eğer sorun iç tesisatta ise ücreti 108 TL’dir. Veya tanıdığınız elektrikçi var ise baktırabilirsiniz

1 Beğeni

Bişey soracagim yerinde destek de Turktelekom ekibi mi geliyor? Sorun benim iç tesisatimda olursa 108 aliyorlar ve sorunu cozuyorlarmi yoksa cozmeden tespit yapip gidiyorlarmi? Gelen ekipler ilgili oluyormu?
Rica etsem bilgi verirmisin @Oguzhan

Yerinde destek ekibi sorunu tespit ediyor. Sizden kaynaklı ise 108 TL alıyor. Sizden kaynaklı değil ise alınmıyor.

Anladim. Turktelekomun arizayi cozmesini bekleyeyim hallolsun bidaha sonuçlari atarim

1 Beğeni

Arkadaslar cat 6 çekicegim bugun evden ankastreye fakat bir şey takildi kafama kayip ve zayiflamalari azaltmak adina ankastreye gelen kablomu reglete baglayip mi reglete çakarsam daha saglikli hizmet alirim yoksa TT nin gelen internet regletinden alip direk cat 6 yla birlestirirsemmi?

Reglete çakma. Kabloları yak1 konnektör ile bağla. Daha sağlıklı olur

1 Beğeni

Hocam yak 1 konnektorle bağlayacam da onun tek satilanini bir turlu bulamadim adamlar 200 tane li 100 taneli falan satiyorlar onada gerek yok
Tek satan veya bulabilecegim yer varmi?
Turktelekom dan destek istesek verirlermiki

Elektrikcilerde olur. Ama ben cat6 ile birlikte rj11, Rj45 ve yak1 konnektör u zeybekmarket.com dan tane ile satın almıştım elimde olsun diye

Tekli satilmiyor yak1
Rj 11 jackini bulamadim sizde varsw link atarmisiniz?

Cat6 kablo ile yak konnektöru zeybekmarket.com dan aldım

Rj11 i de normal 2 yada 4 lu olandan değil de @Axofhell Osman arkadaşımın tavsiyesi ile 6p6c olan rj12 diye de geçiyor bundan almıştım. Rj12 rj11 e göre arka kısmı yani kablonun gireceği yer biraz daha geniş. 6 tanesinin sadece ortasındaki 3 ve 4. Kanalı kullanırsan normal rj11 den farkı kalmaz. Onu da direnc.net diye bir siteden almıştım gayet güzel.

4 Beğeni

Ne güzel yardımlaşma örneği :slight_smile: Bilgi paylaştıkça çoğalır. Teşekkürler @ahmetmelih :pray:

2 Beğeni

Estağfurullah burası zaten bunun için degil mi

3 Beğeni

Bende halojen free olanini aldim hocam 7.49 tl ye sari olani bakalimm
Teşekkür ettim :+1:

2 Beğeni

Şöyle bir tavsiye vereyim. Normalde rj11 yada rj12 jaklar cat6 için biraz büyük. Örneğin cat6 dan mavi ve mavi-beyaz çiftini ankastredeki kabloların ile yak ile bağladın.
Diğer ucunu da sana söylediğim 6p6c yi baglayacaksin ya. Rj45 i cat6 yı çakar gibi kolay ve sağlam olmayacak. Bir şekilde sağlamlaştırmak lazım. Kablonun mavi ve mavi-beyaz dışındaki 3 çift yani 6 kablo gereksiz. Onu ve ortasından çıkan plastiği de kes.Sonra bir elinle kablonun 50-50 cm gerisinden tut. diğer elinle de kablonun dış ambalajı var ya sarı dediğin. Onu sündürürsen, o fazla kalan sarıyı içi boş olduğu için rj12 nin içine sokup penseyle sağlam bir şekilde cakarsin. Verdiğim linkteki videoyu izlersen dediğimi daha iyi anlarsın.

2 Beğeni

Hocam bana gelip sorun var diyip gittiler nasıl parasını verip düzelttirebilirim kabloları?

Hemen vereyim linkine de bu bozulan akan kokan bir şey değil genelde mahallede ki elektrikçilerde bulunuyor. Tek tek almak tuzluya gelir. Kablo Kroşeleri ve Fiyatları - n11.com Ayrıca Telekom ekiplerinden rica edin size verirler.

Herhangi bir elektrik elektronik malzeme satan bir yere gidin istediğiniz kadar alabilirsiniz.