Hat Değerlerim Nasıl? Kutudan Binaya Cat 6 Çekmeli Miyim?

Merhaba. Hat değerlerim bu şekilde. Gördüğünüz gibi hızlarım çok düşük. Normalde 50 mbps almam gerek ama bunu sadece snr margini 1 yapınca alabiliyorum. Binadaki kutudan eve kadar cat 6 kablo çeksem düzelir mi? Eskiden çok rahat alırdım bu hızları. Özellikle upload hızım çok fena düştü. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba, özellikle upload hızlarınız da problem var, Download özellikle Upload margin değeri çok düşük. SNR 1 sabitleyince alabiliyorsan istenilen hızı hattın sağlıklı değil bunun nedenini bulmak lazım.

  • Altyapını sorgulama da kaç mb sunuyor hizmetiniz.
  • Ek, dsl prizi ve splitter var ise kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre/direk bağlantılarını kontrol ettir, bağlantılarını YAK1 ile yenile.
  • “Signal power level” değeri upload kısmında mükemmel fakat down kısmın da arayı açmış, modemi resetleyip tekrar kurar mısın?.
  • Destek kaydı açıp durumu bildirin “Daha önce mevcut hızımı rahatlıkla alabiliyorken şimdi mevcut hızımdan yararlanamıyorum ve SNR değerlerim düşmüş. Telekom ekiplerine iş emri verilmesini talep ediyorum”.
1 Beğeni

Altyapı sorgulama sitelerinde 72 mbps gözüküyor. Daha önce destek kaydı açtım fakat telekom ekibi mahalledeki internet kullanan sayısı arttığı için böyle olduğunu maksimum bu kadar alabileceğimi söyledi.

Olabilir, SNR marjı çok düşmüş, her 2 şekil de tabi kapasite de düşüş var ve mevcut hızınıza da etkilemiş. SNR marjı Upload olarak ve mevcut/max kapasitesinin bu kadar düşük oluduğunu ilk defa gördüm. Komşunuzun hat bilgilerine erişebilirseniz paylaşır mısınız?

Ya portta ya da tesisatta büyük bir sıkıntı var. Kapasite hızı ve upload hızı saçma sapan seviyede düşük. Upload’ın çıkış gücü -10’a dayanmış. Dilerseniz öncelikle aradaki splitter, ek gibi şeyleri kaldırıp değerlere bakın.

1 Beğeni

Komşularla pek ilişkim yok ya :slight_smile: Bakamam maalesef.

Arada şeyleri kaldırıp Bi deneyeceğim.

TT dslam cihazların ayarlarını bozdu sanırım.

1

<--------->

2

1 Beğeni

-10’a dayanması kötü bir durum değil aksine mükemmel. (düşünüyorsanız)

Aşşağıda ki unsurlar deneyin.

  1. bir örnek çok anormal bir durum bu kadar Upload SNR ve max hızın aşırı düşmesi. dikkatinizi de çekeyim zayıflamanız da mevcut bu durumdan da oynaklık olabilir ama diğer arkadaşta da zayıflama yok enteresan :thinking:
1 Beğeni

Bu şekilde bağlı modeme. Nasıl çıkaracağım splitterı?

Duvarın içinden gelen dsl kablosunu modeme takıcaksınız, splitterden çıkarın. Soketin oynak çentiğine hafif bir basınçla çıkarabilirsin.

Zaten benimki çok saçma bir durum birkaç gün kanıt toplayacağım. Kadir gecesinden beri bu durum var işin kötü tarafı gün içerisinde sürekli dsl kopuyor. Sırf bu yüzden oyunlardan afk diye ban yiyorum. Burama kadar geldi.

Yaptım değerler böyle.

Post açtığın zaman beni de etiketleyebilirsin veya diğer bilgili arkadaşları da etiketleyip yardımcı olalım, elimizden geldiğince.

Bir şey değişmemiş, diğer unsurları da deneyebiliriz, ihtimalleri azaltalım.

1 Beğeni

Bina içi tesisatı mı yenileyim yani?

“Ankastre/direk bağlantılarını kontrol ettir, bağlantılarını YAK1 ile yenile.” Bina içi tesisatı düşük ihtimal bir sorun olsa zayıflama değerlerin de anormallik olur SNR değeri genellikle oynaklığın veya düşmesinin nedeni saha dolabı tarafından olur belki yanlış arızalı bir bağlantının da sonucu olabilir.
duvarda ki DSL prizini de çıkartıp aşşağıdan gelen kablonun ucuna rj11 çakın modeme dener misin?

YAK1 dediğiniz nedir? Bunu kime yaptırabilirim. Birde snr 1 yapınca hiç kopma olmuyor. Nedense buna çok şaşırıyorlar. Snr 1 iken download hızım normal ama 8 e çekince 30 a düşüyor.

9544568537138
YAK1 ekleri daha sağlıklı ve korunaklı olmalarına yarayan ekleri kapatma/birleştirme yöntemidir. Elektrikçi ile yapabilirsin. Evet, SNR 1 hat için çok düşük değer ve kimse uygun bulmaz fakat, kimisi (azınlık olan kimseler) için sağlıklı kullanabiliyor hattı ama normal de 8-10dB SNR’de 50mb gibi rakamlara sorunsuz çıkabilirsiniz fakat, siz de 8dB’i 1dB çekerek bu hizmeti tam kullanabiliyorsun ve bu durum anormal.

1 Beğeni

Anladım. Dediğiniz gibi bir elektrikçiye gideyim yarın. YAK1 taksınlar. Umarım düzelir. Teşekkür ederim.

Kesin çözüm değildir ve ben zayıf görüyorum bu ihtimali ama sonuçta bir ihtimal gerçekleşme olasılığını göz önünde bulundurmak gerekir ama temennim düzelmesi umuduyla. İsteseniz, altyapıyı yeniletseniz de saha dolabı kaynaklı bir durumsa bir şey yapmanız anlamlı olmaz. O yüzden, komşularınızda ki durumu da detaylı öğrenmek daha bilgilendirici olurdu veya Telekom müdürlüğüne bir sorun, görüşün konuyu

1 Beğeni