Hat Değerlerim Nasıl? -3

85mb alt yapı destekliyor ama 60 a 5 veriyolar hat değerlerinde kaynaklı olabilirmi
image

Bu hatta bu değerler ile 60 gelmesi bile mucize diyebiliz. Hat zayıflaması 24,2 görünüyor. Modeme gelen hatta sorun olma ihtimali yüksek. Zayıflama iç tesisat kaynaklı olabilir.

Alabileceğin en yüksek hızı kullanıyorsun.

1 Beğeni

Kablolarında kopukluk olduğu için sorun yaşıyorsun, bir hattın alabileceği en yüksek hız hesaplanırken tüm kablolar sağlammış gibi hesap yapılır, ama kablolarında sorun varsa bu hızı alamazsın.

1 Beğeni

Bu hat bu zayıflama ile bu hızı alıyor ise iç tesisat sonrası :100: mbps i rahat görür diye düşünüyorum.

Alt yapi o kadar desteklemiyor ki yani mahallede kablonet superonline fiberleri var bi tek turk telekomun fiberi yok

Eğer değerler doğru ise bu zayıflama ile 60 gelen hat daha düşük zayıflama değeri ile çok daha yüksek hız alır diye tahmin ettim sadece.

Altyapı desteklemesi öyle bildiğiniz gibi bir şey değil, nasıl hesaplanıyor biliyor musunuz?
Sokağınızdaki santral yani saha dolabı size gelen kablonun zayıflama değerine ve sizin binanız ile saha dolabı arasındaki harita çizimlerindeki mesafeye bakılıyor. Fakat bu hesaplamalar tamamen teorik, yani gerçek hayat ile tam uyumlu değil.
Mesela benim altyapım 82 Mbit destekliyor yazıyor ama ben tam 4,5 yıldır 100 Mbit kullanıyorum, çünkü sokağımdaki kablolar oldukça sağlam ve benim hattım beklenenden daha iyi performans veriyor.
Başka bir örnek yıllarca köy evinde kullandığım ADSL hattım, en fazla 9 MBit göstermesine rağmen ben 16 Mbit hızı 3 yıl boyunca kullandım.
Desteklenen hız tamamen tahminidir, orada 60 yazıp sizin 20 Mbit almanız da yaşanabilir, orada 80 yazıp sizin 100 almanız da yaşanabilir.

Aşağıda ki hat değerlerim nasıl sizce yeterli bir seviye midir bu?

Bu hat şu anda tam sınırda, hem download hem upload SNR değeriniz 8, yani sorun çıkmadan alabileceğiniz en yüksek hızı alıyorsunuz. Daha üstünü almanız pek olası değil.