Hat degerlerim iyi mi?

Merhaba Hat değerlerimi inceler misiniz? Hat degerlerim iyi mi?

Modem alabileceği maksimum hızı almış görünüyor. Ama zayıflama değerleri eğer doğru ise daha sağlıklı bir bağlantı için iç tesisatın yenilenmesi gerekbilir.

Dslam kilidi vardı normalde 75 mbps e sabitliydi. Dslam kalktıktan sonra yaklaşık 100 alıyorum ankastre kutusundan direk binama telefon kablosu ile modeme ulaşıyor ama ankastre kutusu yaklaşık 40-50 metre arasında uzaklıkta karşı sokakta maalesef ankastre kutusu

Tam hayal edemedim ama sanırım müstakil bir evdesiniz ve internet size ağaç direklerin üzerinden veya binaların üzerinden geliyor. Sizin ankastre kutusu dediğiniz şey de dağıtım kutusu olabilir. Size gelen telefon kablosunun bir fotoğrafını paylaşır iseniz net bir yorum yapabilirim yapmanız gerekenler ile ilgili olarak. Telefon kablosu çoklu ise üzerinde bir takım yazıların olduğu kısım vardır onun fotoğrafını paylaşmanız yeterli.
Ek olarak o telefon kablosu ile modeme bağlanan kablonun ek kısmının da fotoğrafını paylaşır iseniz daha iyi olur.

Evet müstakil evde oturuyorum Ankastre kutusu karşı sokakta olduğu için kablo binaların üzerinden geliyor


1 Beğeni

Tamamdır telekom kablosu evinize kadar geliyor. Bu süreçte sadece o telekom kablosu ile modeme giden dsl kablosunu elektrikçiden alacağınız yak konnektör ( boncuk klemens) ile ekleyin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer hız düşmesi veya kopma gibi problemler yaşamaya başlar iseniz hızınızı 75 mbps e çektirmenizi önerebilirim. İyi günlerde kullanın hizmetinizi.
Not: Prize takılı fişi yerine tam oturtur iseniz hem ark nedeniyle ısınmasını önlersiniz hem de topraklama varsa daha iyi çalışmasını sağlarsınız :hugs:

Çok teşekkür ederim hocam

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.