Hat değerlerim düştü

Dün gece hat değerlerim 57988 iken birden 54357 düştü arıza kaydı açtım yarın bakacaklar port değişince maximum hat değerleri alabilirmiyim sizce

1 Beğeni

Hocam, akşam saatlerinde santralde yoğun kullanımdan dolayı düşü yaşanabilir. Modem arayüzünde ki hat değerleini paylaşabilir misiniz?


Daha öncedende böyle bir sorun yoktu birçok kişi internet kullanıyor bu kadarmı güçsüz bu santraller tip 9 kullanıyorz büyük dolap yani

1 Beğeni

Hat değerleri iyi gözüküyor hatta sanal sınırlar olmasa 115 download 30 civarı da upload alabilirsin sorunsuz :joy::joy:

Sanmam o kadar hız alabileceğimi sadece istediğim maximum veri oranı kbps yükselip düşmemesi

Max veri hızı düşüyorsa sıkıntı yok hocam. Yeni abonede yada yoğunlukta düşeblir.

Kardeşim düşebilir yüz yüz düşmesi gerekirken bin bin düşüyor olmaz ise port değişimi isteyeceğim

Hocam maximum veri oranı düştüyse size bir farkı olmaz zaten o hızı almıyorsunuz, hattın kapasitesi o. Mevcut veri oranı derseniz durum değişir.

57988 den 54357 düştü demişsiniz ama fotoğraftan tek çıkabildiğim bunun upload olabileceği ve zaten 8191 e kilitli olduğudur.

Yanlış anladıysam mazur görün ama ben bunu çıkartabildim gibi. Eğer böyle anladıysam sizde hız düşüşü mevcut değil zaten.

2 Beğeni

Kardeş tamamda aşırı bir yavaşlama var internette veri oranı nekadar yüksek olursa o kadar hız sağlayabilir upload zaten illa 8 gösteriyorsa o hızı alacam diye bir durum yok yinede bilginiz için teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba, hat değerlerinizi inceledim fakat değerleriniz gayet iyi yani bir sorun görünmüyor.

Bizimle nPerf web sitesi üzerinden hız testi yapıp hız değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız? İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf.com

İnternet üzerinde dolaşırken web sitelerinin yavaş açıldığını düşünüyorsanız IPv6 aktifse cihazınızda devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz fakat IPv6 aktif değilse 1.1.1.1 DNS sunucusunu kullanmayı deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

o hat değerleri ile 100 mbps rahat alırsınız online işlemlerden hız yükseltme talebi oluşturun

1 Beğeni

DSL değerlerine göre şu anda 100 mbps alması gerekiyor yani hattına 100 MBPS tanımlanmış.

tamam da niye alamıyor işte o sıkıntı :slight_smile:

Arıza kaydı oluşturdum iş emri iletildi bir baksınlar olmaz ise hat değerlerimi öĺçtüreceğim söylüyecem durum neyse onu yapsnlar

paket tarifeniz de 100 mbps değil mi? @hgonul

100 mps kardeşim 95 alıyorum ama tam veride kullanamıyorum interneti

1 Beğeni

İç tesisat yeni mi yeni değilse yenilemen gerekebilir.

Hız testi sonuçlarında 95 MBPS görmeniz normal yani 100 MBPS nin tamamını alamazsınız.

1.1.1.1 DNS ayarlarını daha önceden kullandınız mı? 1.1.1.1 DNS ayarlarını kullanmadıysanız bu ayarı yapıp durumu bizimle paylaşır mısınız?

1 Beğeni

değerler gayet normal, burada modemine 100 mbps gelen herkes sizin gibi 95 civarı hız alıyor.

siz ordaki sayıya takılmışsınız ama uploadınızın maksimumu 58’den 54’e düşmesi hiç bi şeyi değiştirmez, tam kapasite kullanamıyorum diyeceğiniz bi durum yok ortada. zaten 8 mbps veriliyor en fazla upload. ve arkadaşların dediği gibi çevredeki kullanıma göre max hız gün içinde 3-5 mbps oynayabiliyor normal bi durum bu. alınan hızınız değişmediği sürece bi etkisi olmaz.

ha sizin anlık hız düşüşünüz olmuştur modemle alakalı ya da kullnadığınız cihazla vs. orasını bilemem. hız testi sonucuna göre bakılır ona da.

2 Beğeni

Hocam, maximum veri oranı ne kadar düşerse düşsün. Senin paket 100’lük paket ise 100 mbps alırsın ama, tam olarak 100 alamazsın 90-96 arası oynar o da normal bişey. Sen diyorsan ki; benim hızım daha da düşük o zaman bişey diyemem.

1 Beğeni