Hat değerlerim düştü yardımcı olur musunuz

Merhaba 75mb lik paketi kullanıyorum. Hattımın değerleri normalde 70 75 arası gösteriyordu ulaşılabilir hızda suanda 60 gösteriyor. Hız testinde 58mb üzerine çıkmıyor artık yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran Görüntüsü (1)

1 Beğeni

Ekran Görüntüsü (2)
Aynı pakette arkadaşım tam değerlerini alıyor upload olarakta 7.5 mb alıyor benim değerlerim bunlar daha önceden downloadım 70-75 arasını görüyordu uploadım hep 5.5 civarıydı o değişmedi ama download hızım düştü.

2-3 gün önce türk telekom görevlileri dısarıdaki direkteki kabloları değiştirdi ve kırılan bir direğide değiştirdi sorun bundan olabilir mi acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Hesaplamayı şu şekilde yapınız; 60914/1024=59.48mbps ulaşıyor sizlere. Yani alabileceğiniz maks hızın tamamını alıyorsunuz. Hız testin de 1 2 mbps aşağı göstermesi normaldir. Büyük ihtimal bölgeniz de birisi hızını yükseltmiş olabilir veya yeni bir abonelik almış olabilir. Bu durumda kapasite hızınız da düşmüş olabilir.

Binada yada telefon kutunda baska birisi abonelik almış olabilir böyle olunca kapasite dusuyor galiba benimde basima geldi ust komsum internet baglatinca hat degerlerim düşmüştü

Evet ne yazık ki bende komşumu turknetli yapmıştım. Hızlı internetin tadına baksın diye. 92 mbps alır iken sayesinde 80 lere kadar düştük :slight_smile:

1 Beğeni

Dediğiniz gibi olmuş sanırsam yapacak bişey yok o zaman sağlık olsun.

Galiba bakir kablo yük arttikca kapasite düşüyor fiber olsa böyle olmazdi

Merhaba @Oathbreaker, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Sorununuzu bize Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı açarak iletir misiniz? Arkadaşlarım hattınızı ve hizmet detaylarınızı kontrol ederek size bu süreçte yardımcı olmaya çalışsınlar.

Destek kaydıda oluşturmuştum. Konuyu açtığım sırada bugün gün içinde yazdılar.
Bu şekilde cevap geldi sanırım dediğiniz gibi birileri abonelik açtırdığı için hızım düştü.

Bilgilerinizi kontrol ettiğimde yakın dönemde bölgenizde saha dolabı arızası olduğunu ancak mevcut durumda altyapınızın desteklediği maksimum hızın 62Mbps olduğunu gözlemledim. İlgili çalışmalar sonrası altyapının desteklediği hızlarda değişkenlikler olabilir. Yerleşik operatör yatırım politikasına göre bölgede iyileştirme ya da yenileme çalışması yapabilir. Altyapınızda bir değişiklik olması durumunda sizleri muhakkak bilgilendiriyor olacağız. İyi günler dilerim.