Hat Değerlerim Altında Hizmet Veriliyor

Merhaba;
Altyapı sorgulama ekranlarının bilgi yetersizliği nedeni ile alabileceğimiz maksimum hız verilmiyor. Alt yapı sorgulamasında 100 Mbps alınabilir hız görünürken, aslında 150 Mbps e kadar hız alabileceğim modem arayüzümde belirtiliyor. Modem arayüzünü geçtim Ankara Telekom müdürlüğünün hizmet numaramdan yaptığı ölçümde bile bana bu bilgi verildi.(Hatta o zamanlar altyapı sorgulamarında 75 mbps destek yazdığı için 100 Mbps lik paket hızı alamazsın diyordu TurkNet Telekom un bu bilgisine dayanarak, siz bağlayın internetimi 100 mbps destekliyor hattım telekomdan ölçümler yapıldı dedim ve geçmiştim.)
Şimdi değerlerimi bırakıyorum. VDSL2 kullanmama rağmen sınır koyup 100 Mbps hız veriyorsunuz. Hız koymuyoruz biz denmesine de inanmıyorum çünkü zaten hattım 150 mbps destekliyor nasıl oluyor da geçmiyor o zaman?
Bugün talep oluşturmuştum TurkNet e bu konuyla ilgili verilen cevap hattınızı kontrol ettiğimde Fiber olmadığını görüyorum diye cevap vermiş. VDSL2 zaten 250 Mbps e kadar destekliyor. VDSL değil ki benim hattım 100 de sabit kalıyım. Hatta şuan bile aldığım hız 95 Mbps.
Lütfen şu 100 mbps de sabitlemeyi kaldırın hattımız neyi destekliyorsa alalım.

Ortak altyapı üzerinden (Türk Telekom altyapısı) verilen internet hizmetlerinde TurkNet VDSL de şimdilik 100 Mbps e kadar hız veriyor.

Peki hat değerlerim kötü olduğu için mi modeme 102 mbps geliyor ama ben 95 de giriyorum.
Binanın altındaki Fiber kutusundan modeme kadar cat6 kablo çektirdim. Dün de yeni Keenetic extra dsl 2112 model 1gbit lik modem aldım. Nasıl alamıyorum 99-100 mbps hızı da 95 mbps alıyorum?

Modeme gelen hızla pcye gelen hızda %3-%5 kayıplar normal hocam.Benim anlamadığım fiber altyapı var diyosun ve cat6 kablo çektim diyosun.Bu herhalde fiberin fttb türü oluyor yani binaya kadar fiber sonrası bakır kablo.Bu da bildiğimiz vdsl2 teknolojisi.Gerçek fiber ftth oluyor herhalde.Kutudan daireye kadar fiber kablo çekiliyor o fiber kabloda sağlayıcıdan istediğimiz daire içinde duracak gpon cihazına giriyor sonra cat kablosu ile gpondan da routera.

O zaman fiber kutusundan cat6 yerine eve fiber kablo cektirsek ve gpon cihazı istesek sağlayıcıdan fttb türünü ftth ye çevirmiş olmuyor muyuz?Yani cat6 yerine fiber kablo çektirmek daireye kadar?Ve sonra sağlayıcıdan gpon kurulumu istemek?

Ben hayatımda fiber görmediğim için bildiklerim bunlar hocam.Ayrıca fiber ftth altyapıda keenetic kurulumu şu şekilde yapılıyor Fiber alt yapılarda keenetic kurulumu .Belki yanlış biliyorumdur görmediğimiz için :slightly_smiling_face: Daha bilgili arkadaşlar daha detaylı anlatır durumu.

Aynen dediğin gibi VDSL2. Binaya kadar fiber, sonrası bakır kablo. Yani sinyal kaybını ve kablonun zarar görmesini engellemek için kaliteli kablo tercihi yapılarak yeniden kablo çektim. Vdsl de gpon cihazı olmuyor. FTTB cihazlarda fiberi bakır kabloya çeviren cihaz kullanıldığı için gpon cihaza gerek yok. Dediginin olması için binadaki FTTB cihazinin değişmesi gerekiyor. Onu da telekom yapar ama maliyetten dolayı yapmıyorlar sanırım.

Ek olarak görseldeki sinyal değerlerimi yorumlayacak yetkili birisi ya da bilgili birisi var mıdır?

Vdsl 2 17a 150 Mbps civarı max data rate verebilir. ancak Türk telekom Vdsl 2 17a da Max 100 Mbps tanımlama yapıyor. Port çıkışınız 102 Mbps ancak gelene kadar kayıpla 94 95 e kadar düşebiliyor. burda TurkNet in yapabileceği bir şey yok.

1 Beğeni