Hat değerleri iyiyken bağlantı kopuyor

Arkadaşlar görselde gördüğünüz gibi snr marjini 10 a sabitledim crc fec hatası almıyorum fakat belirli aralıklarla adsl bağlantısı kopuyor (internet ışığı sönüyor) neden olabilir ?

1 Beğeni

Selamlar @mertshn123, modeminiz ile alakalı donanımsal veya yazılımsal bir sorun olabilir. Aşağıda etiketlediğim gruba dahil olan arkadaşlar ve değerli forum üyeleri de bilgi paylaşabilir.

@moderators + @tnetwork

Telekom kablosu dışarıdan ne şekilde geliyor?
Ev içerisinde tesisat kablolarınızın sıkışabileceği ve siz anlamadan temassızlık yapabileceği, kapı arası veya ayak altından geçen yerleri var mı?
Hattın çok yakınında anlık manyetik alana maruz kalabileceği elektrik tesisatları var mı?
Farklı bir modem ile deneme yapıtınız mı?

Arıza kaydı bırakmıştım Telekom saha personeli geldi port değiştirdi yaptığım bütün yak1 ekleri söktü bakırları birbirine doladı. Bantlamaya dahi tenezzül etmedi 35 mbps sabitledi hattın durumu ortada :slight_smile: yak1 ekler snr marjini ne kadar etkiliyor görmüş olduk. Adama snr marjin şöyleydi böyle oldu diyorum senin modemin çin malı galiba diyor bana :slight_smile: Yaptığı işi bilmeyen insanlar nasıl bu işlere giriyor anlamıyorum.
Not: Kopma sorunu devam ediyor :slight_smile:

Arkadaşın dediği gibi başka bir cihazla deneme yapar mısın ? Modem bozuk olarak düşünmüyorum, yazılım sıkıntısından dolayı olduğunu düşünmeye başladım.

Keenetic kullanan bazı kişilerde yaşadı problemlerden biride kopma sorunu yaşadığımı görmüştüm mesela ben keenetic kullanırken oyun sırasında kopma meydan geliyordu, snr yi değiştirsem bile o problemi yaşadım. TP link cihazına tekrar geri dönmek zorunda kaldım. Saha dolapları uyumuda önemlidir.

tb50 ve telekomun kendi modemiyle denedim aynı sorun var. Snr marjin -10 oluyor zayıflama değeri 3.7 den 6.5 a çıkıyor hat kopuyor.

Ankastreden köken kabloyla ek yaptılar 2 parça olarak bina içerisine giriyor, bina içerisinden sıva altı kabloyla direk odaya geliyor 8 aydır 100 mbps kullanıyordum sorunsuz bir şekilde. tb50 ve telekom modemiyle denedim aynı sorun var. Reçber cat 6 çekmeyi düşünüyorum fakat sorunun çözüleceğinden şüpheliyim. Snr marjin -10 oluyor hat kopuyor

Modemi ankastreye kurup kontrol etme imkânınız varsa bu şekilde sorunu anlarsınız. Uzun süreli olduğu için arıza ekipleri bunu zor tespit eder.

3 Beğeni

TT nin ana hattını regletten çıkarıp direk kısa kabloyla modeme bağla öyle bir test etme şansı varsa güzel olur. TT nin ana hattında test ettikten sonra hala kopuyorsa direk olarak TT ekibi düzenleme yapması gerekiyor. Resimler çekersin ispatlamak için, iki modemide test edersin.

@Drahmizm aynı düşüncedeyiz. :slight_smile:

1 Beğeni

Malesef modemi ankastrede çalıştırabileceğim bir powerbank veya aküm yok anca cat6 siparişi verip onu çektirebilirim

Arızanızın tespiti çok bu yüzden imkânlarınızı biraz zorlamanız gerekiyor.

2 Beğeni

Kabloyu aldıktan sonra yine yapıyorsa boşuna almış olacaksınız, Yakında priz varsa onla bir deneme yapabilirsiniz.

1 Beğeni

TurkNet kullanan arkadaşımda da sadece yağmur yağınca internet sürekli kopmaya başlıyor. 12Snr 75 ile bağlanan hat yağmur yağmaya başladığında dsl kopuyor 24 e düşüyor sonra yine kopuyor 30 la bağlanıyor. Tt ekibi ilgisiz saha dolabında bir şeyler yapıp gidiyor. Benim tahminin ağaç direklerden biri içine su alıyor. Hız düştüğünde zayıflama 7 lerden 25/30 lara çıkıyor.

7/24 yağmur yağmadığı için de teknik destek ekibi 1 gündür bağlı diyip kaydı kapatıyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Aynı saha dolabını kullanan diğer firmalarda aynı sorunu yaşıyorsa, o saha dolabını kullanan çoğu kişi aynı destek kaydını açarsa tt ekibi saha dolabını düzenleme yapmak zorunda kalabilir. Bunu nasıl yapılacak bilemiyorum, zor gibi duruyor.
İnternet var mı var diyip gidiyorlar.

1 Beğeni

Apartmanda 6 daire var. Hat diğer 5 daireye de aynı ankastreden geliyor. Gruba yazdım sorun olmadığını söylediler :confused: reçber cat6 alıyorum şimdi kablo çekildikten sonra tekrar bilgi vereceğim.

Mutlaka açıkta ek yeri vardır.

Bu arkadaşın 3/4 ay öncesi iki direk arası kablo kopmuştu. Tt 1 hafta sonra gelip 2 direk arasına kablo çekip kutulara ek yapmıştı. Biz ordan şüphe ediyoruz. Fakat tt gelip bakmıyor orası ayrı konu.

1 Beğeni


Cat6 bağlandı 50 lik pakete geçirdim değerler bu şekilde. 8snr ile 85 civarı alır gibi sizce geçmeye gerek var mı ? Kopma sorunu ortadan kalktı.

SNR otomatiğe al bir süre test et baktın uzun süre kopma olmuyor destek kaydı açarak hızını yükseltirsin. Yine sorun çıkarsa snr kendin ayarlayabiliyorsun.

1 Beğeni

63000 Kbps te 8 dB olur gibi görünüyor