Milyonlara ve hatta milyarlara ulaşan FEC hatalarından dolayı son dönemlerde internet performansında gözle görülür bir düşüklük sezdim ve bunun hakkında fikir sahibi olmak için araştırmaya başladım bu sitedeki arkadaşımdan’da fikir aldım ve arkadaşım bana sorunun kabloda ya da Ankastre kutusunda olabileceğini söyledi ankastre kutusunda bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce TT tarafından bir port değişikliği işlemi yapılmıştı eğer sorunun kabloda olduğunu düşünüyorsan cat6 kablo alabilirsin demişti ve ben bunun üzerine burda yeni bir konu oluşturdum ve @mustafasevinc de kablonuz korozyana uğramış demişti bunun üzerine @CKLasT 'ın da bana dm’den gönderdiği önerdiği cat6 kabloyu sipariş verdim ve elime ulaştı bir elektrikçi çağırıp çektirdim ve şuan da ankastre kutusundan modeme bir cat6 kablo geliyor sizce bu kablo bir şeyi değiştirmiş midir ya da hat değerleri hala stabil değil mi eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Not: modem çalışma süresi: 1 gün
Download tarafında fec hatası yiyorsun,modeme paketler bozuk şekilde geliyor modem de önce bunları düzeltip öyle sana yolluyor.Bu da interneti çöktürmese bile gecikmeye uğratıyor seni.Yani bir şey izlerken veya oynarken önce gelen paketlerin modem tarafından düzenlenmesini bekliyorsun.
Sana sorun kabloda olabilir,kutuda olabilir,yapılan bağlantı şekli yanlış yapılmış olabilir demiştim.Önce ekip istemeni ve gelmelerini sana neden böyle olduğunu ve ne yaparsan kesin çözüm elde edersin anlatmasını söylemiştim.Eğer direkt kablo çektirirsen sorun belki kabloda değilse düzelmeyeceğini ve harcadığın masrafın boşa gideceğini anlatmıştım dm’den.
Sorunun çözülmemiş.Halen fec yiyorsun ve internetin kopmasa bile sürekli sana gecikmeli gelecek veriler ve donma yaşamaya devam edeceksin.
Daha önce bu sorunu yaşayan başka arkadaşın hat değerleri (fec hatası yiyor)
Arkadaş ekip istemiş bir sorun yok demiş gitmişler.Sonra direkt müdürlüğe gidip yine ekip istemiş yine sorun yok demişler.Daha yetkili biriyle görüşüp rica minnet teknik ekibe derdini anlatmış ve ekip gelmiş.Sorunun 2 yıl önce kutuda yanlış renkli kabloların bağlantı yapıldığı tespit edilmiş.Gelen ekip kabloları düzeltince de sorunu çözülmüş.Bu da yeni çözülmüş hat değerleri(crc ve fec hatası milyondan yüzlere düşmüş ve hızı artmış ama tabii yine ufak hatalar mevcut)
Senin crc hatan yok bu güzel o yüzden bağlantı düzgün yapılmış.Bu fec hatasının neden olduguna dair ve nasıl çözüleceğine dair bir fikrim de yok.İnternetde yeterli bir bilgi de yok.Çoğu kişi sorun olmaz diyor ama sen galiba video izlerken bile donma yaşıyordun.Şu da 0 crc hatasız olup ama kısa sürede milyon fec hatası yiyen başka temiz bir hat değeri.
Sıradışı bir durum.Nerde bozuluyor bağlantı kestirmek güç.Dslam tarafında bile olabilir.Yazılım güncel değil mi? Ben de bi ara 150 milyon fec hatası yemiştim güncelleyince düzelmişti.
Kısacası fec hatası olmasında normalde sorun olmaz,crc hatan zaten yok.Ama sen videolar donuyor demiştin 50 mbps altyapında bile.Yapabileceğin başka bir şey kalmamış gibi yazılımında güncel ise.Kutunun içinde belki oksitlenme vardır,veya dslam tarafında da sorun olabilir.Bağlantının nerde parazite uğradığını bir kullanıcı olarak kestirmek güç.Yardım da istesen bir sorun yok derler.Napılır başka bilmiyorum.