Hat Değeri Yardım

Merhaba herkese. Yeni eve taşındım müstakil bir ev internet direkten üst kata geliyor orada bir ekle aşağı kata benim evime içeriden bir ekle modeme bağlanıyor. Hat değerlerimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Paketim kaldırmıyor olabilir, üst kattan gelen kablomda sıkıntı olabilir sıfırdan CAT 6 çekmeyi düşünüyorum ama yine de mecburen 1 ek olacak yukarı bağlantı yerinde. Hat değerlerini attığım modem HG658 V2 pek kopma yaşanmıyor ama stabil değil yine de. ASUS AC51 modemimdede sürekli kopma oluyor

Merhaba, hat değerlerinizi incelediğim zaman hat zayıflamanızın yüksek oluğunu gözlemlemekteyim. Kopma sorunu yaşamamak için hat zayıflamanızın 20 ve altında olması gerekiyor yani ne kadar az ise o kadar iyi bir sonuçlar alabilirsiniz ayrıca kopma sorunu da yaşamazsınız. 20 ve üzeri olan hat zayıflamalarında kopma sorunları yaşanabilir.

Hat zayıflamasının yüksek olması genelde şu nedenlerden kaynaklanabiliyor:

  • Ankastreden modeminize kadar gelen kablolarda ek, ezilme veya kırılmalardan kaynaklı olabiliyor.
  • Kablolarda oksitlenme veya paslanma (genelde ankastrede oluyor bu oksitlenme veya paslanma)
  • İç tesisatın eski olması veya alt yapının eski olması.

Binamda ankastre yok yaklaşık 100 metre uzağımdan trafo üstünden ulaşıyor bana.Öncelikle binaya geldikten sonraki kabloları yenileyeceğim yaklaşık 15 metre civarı.Fakat düzelmezse 100 metre kablo yenileme şansım nasıl olur bilemiyorum

Öncelikle direkten gelen kabloyu daire içinde ki kablo ile eklerken elektrikçiden alabileceğiniz yak konnektör (boncuk klemens) ile yapmanızı öneririm… mümkünse daire içinde tek eksik bir kabloyu modeme kadar götürmeye çalışın. Yapmanız gereken İlk işlem de modemin değerlerini üst katta iç tesisat kablosundan önce alıp kablo sonrası değerler ile karşılaştırmak olacak. Aralarında aşırı derecede fark varsa kablonuzu değiştirin. Direkten üst kata gelen Telekom kablosu alacağınız herhangi bir kablodan çok daha iyidir. Zaten direğe kadar olan kabloyu değiştirme yetkiniz yok.

1 Beğeni


20 metre cat 6 kablosu aldım modeme girecek kısmını direkt uç takmak yerine bu şekilde ekledi daha sağlam olacağını söyleyerek,ben burdan mavi beyazı yaptım sen de gittiğinde mavi beyazı ekle dedi fakat dediği gibi yaptığımda olmuyor.Eski kablom da cat 5 olduğu için renkler karıştı hangisini bağlayacağımı bilemiyorum

Modeme giren uçta yanlışlık olabilir, her tarafta mavi ve beyaz karşılıklı bağlayın. Modeme giren soket hazır soketse yeşil ve kırmızı yı mavi beyaz a karşılıklı bağlayın, tersi yok o yüzden maviye yeşil veya kırmızı gelmesi önemli değil.

Kalın sokaktan gelen kabloya hangi uçlar bağlıysa diğer taraftan da o renkleri bağlayın, cat kabloda mavi ve mavi beyaz olması şart değil ama o siyah kabloda mavi - beyaz olması şart.

Beyaz kabloyu kontrol edin tek bir mavi varsa Beyaz uçların üzerinde çizgi olup olmadığını kontrol edin sırayla beyaz olanları deneyin. DSL sinyali gelmesi için bir kaç dakika bekleyip diğer beyaz a geçin. Görevli mavi beyaz bağlamış olarak görünüyor. Sizin telefon kablonuzda da büyük ihtimalle iki uç var o kısmı doğru kabul ettik. Tek ihtimal beyaz uçlar kaldı. Normalde bu uçlar ikili gruplar halinde birbirine dolaşık dururlar oradan da yola çıkıp mavi nin yanında ki beyazı deneyebilirsiniz.


Bir şekilde bağlamayı başardım bu modemde internet stabil fakat 40ı geçmıyor 75 lik paketteyim.Asus ac 51 modemimde yine kopma yapıyor.Şu an ki hat değerlerim nasıl?Biraz hız düşürme talep edeceğim sanırım

15.8 zayıflama görünüyor. Sanırım Kablo bağlantı ek yerleri tam olmamış gibi. Bu yüzden şu an sınır hızda gibi görünüyor.

Adres sorgulamasında 50 gösteriyor,eklerde sorun var gibi gözüküyor diyorsanız yenilemeye çalışacağım

1 Beğeni