Hat değeri nasıl öğrenmek istiyorum

Merhaba arkadaşlar 5 ay sonra TurkNet’li olmak istiyorum. Evim’de belli zamanlar da kopmalar oluyor. Wi-fi ye ünlem geliyor bağlantı kopuyor stabil bağlantı yok bağlantı yavaş gibi uyarılar veriyor sayfalarda uygulamalar da oyunlar da.

Neyse tenda v1200 modemim var. Hat değerlerim şöyle alt yapı 69 mbps diyor. Modem ayarları sanırım 94 mbps diyor.

Şuan türk telekom abonesiyim kopmalar yaşıyorum. Müşteri hizmetleri bunu görmüyorlar sistemde anlık olduğu için. Sorun yok diyorlar.

Bu hat değeri ile ne hız alırım sorun yaşar mıyım?

1 Beğeni

Merhaba bu değerler ile 75 mbps interneti sorunsuz kullanırsınız ama hat zayıflamanız biraz yüksek hat zayıflamasını düşürebilecek bir çözüm bulabilirseniz kablo değişimi veya ek yenileme gibi 100 mbps interneti rahat kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Kablo ve modem yeni cat 6 taktım giriş katta oturuyorum zaten. Kablo da çok uzun değil. Ama bu kopma derdinden kurtulamadim. Aboneliğin ilk günü başladı bu kopma tek cihaz bağlı iken. 1 yıl oldu vdsl alt yapı gelince düzelir dedim modem vdsl aldım. Ama aynı sorun devam ediyor.

İsterseniz arıza kaydı açın bir de portunuzu kontrol etsinler belki port arızası yaşıyor olabilirsiniz.Birde bunlara ek olarak hızınız 18 mbps olarak belirlenmiş hangi paketi kullanıyorsanız o paket hızına güncellenmesini isteyiniz kopma sorunu modem veya kablodan kaynaklanmıyor snr değeriniz çok çok iyi çünkü siz dediğim gibi bir arıza kaydı açın ısrarla kontrol edilmesini isteyin.

Adsl Ken değiştirmişler di. Vdsl e geçince yine değişmiştir. Paketim 12 mbps vdsl gelince 16 mbps ler görünüyor. Belki ondan kaynaklı dediğiniz gibi ama. 12 iken 8 mbps e düşürdüm yine sorun devam etmisti.

şuan hattınız VDSL altyapıda 94 mbps lik hat değeriniz var ve size 18 mbps e ayarlamışlar Telekom da en düşük VDSL paket 24 mbps diye biliyorum burda bir yanlışlık var.

2 yillik taahhütüm vardı. Vdsl 3 4 ay oldu geleli. 12 mbps adsl paketiydi. Yukseltmek istiyorum ama fiyatlar yüksek. Mecbur bekliyorum. Bitmesini. Vdsl de en düşük hız paketi 24 mbps olsa da vermezler o hızı bence

Merhaba

Türk Telekom kullanıyorken bu durumu destek açarsanız daha iyi olacak ondan önce yedek bir modem bulun birde öyle deneyin.

Adsl
6~8~12~16
VDSL
24~35~50~75~100

1 Beğeni

@CKLasT geçen günde eve ekip geldi. Adam dsl kablosunu uçlarını kopardı bağladı boş yere. Sonra gitti. Sorun yok dedi hattın normal dedi. Bi daha bence arıza kaydı oluşturma dedi. Adama dedim wi-fi ye ünlem geliyor ekran görüntülerini de gösterdim birşey demedi. Ankastre kutusun da yuvada bi sorun var diye tahmin ediyorum. Nakil edip daire 2 de olan kabloyu daire 1 e gostereyim diyorum. Çünkü eski aboneliğim daire 1 deyken hiç bir sorun yoktu.

Ankastre bağlantı yerleri farklımıydı o zamanlar yoksa aynı bağlantı yeri sadece kablo değişti alt kata çekildi.

@CKLasT 5 6 yil önceki aboneliğim de daire 1 deydi ayni bu reglet e takılıydi. Askere gittim diye iptal ettik. Üst kata akrabam var onların üzerine abonelik. Daire 2 yani o yüzden daire ikiye kablo taktılar. Ve internet bağlandığından beri kopma sorunu bitmedi. Saha ekibi port değiştirdi adsl di o zamanlar. Düzelmedi. Hız düşürelim dedi 8 mbps yaptılar düzelmedi.

Ve ne yapıcam valla bende bilmiyorum.

Daire 1 de iki tane internet mi var ben mi yanlış gördüm 2 tane daire 1 etiketi var biri telekom biri TurkNet.

Ankastreye kısa kabloyla modeme bağlaya bilir misin. Kısa süreliğine dursun test et kopma sorununu olup olmadığını veya birinci kattaki kabloyu senin internete bağla eski kabloyu dene kopuyormu diye. Deneye deneye öğrenecez neyden kaynaklandığını.

@CKLasT Daire 1 e benim daireye TurkNet alicaktim. Kablo bağlandı ama istemedim diye öyle kaldi boş yani.

Eski modem arties ti eski aboneliğim de, modem de sorun yoktu. Eski diye bahane ettiler. En üst katta dayım var onlarla modem takas ettim değiştim. Benim modem yine onlarda sorunsuz çalıştı. Dayimdan aldığım modem bende yine ayni soruna yol açti. Ve şuan aldığım vdsl modem de işe yaramadı. Modem veya dsl kablosundan kaynaklı değil. Türk Telekom da alt yapı kaynaklı değil diyor.

Acaba bu reglet e takilan ek parça da mı bi sorun var yada regletin daire 2 yuvası mi sıkıntılı dedim. Adam öyle olsa baglanamazdin dedi. Bakmadı. Ben diyorum belki kablo toksitli kopuk mu paslı mı yuva da mi bi temazsizlik var artık çözemedim.

TurkNet e geçince bu sorun yine yaşanacak endişesi var. TurkNet de yine turktelekom a bildirecek süreç böyle uzayacak gidecek çözüm yolu asla yok gibi hissediyorum.

Sana çözümler söyleyeceğim yap reglet sorunu veya kablo sorunu var port sorunu olmadığına göre

İlk kabloyu değiştir test et ilk yapacağın bu olsun baktın kopuyor. Reglet pas tutmuş olabilir

@CKLasT malesef daire 1 de internet bağlantısı yok şuan. Binada 3 tane farklı abone var kimsede bu sorun yok bir bende oldu. Eski abonelik daire 1 deyken hiç böyle olmuyordu. Dedigim gibi modemi üst kata gotürdüm sorun yoktu. Benim abonelikte bir sorun var.

Daire bir de kablon yokmu söktünüz mü ?

@CKLasT pas tutma ihtimali bana çok yüksek geliyor. Ama reglet değişimini yapamam müdürlüğe git dediler geçen. Müşteri hizmetleri de değiştirmek istemez. Yine arayip soracağım.

Kablo takılı ama internet aboneliği yok. Boşta duruyor öyle internet çekince bağlarım diyordum.