Hattımda fiber internet var ve Halo H80X (2’li paket) kullanıyorum. Ana Halo H80X’i GPON’a bağladım ve Mercusys uygulamasından PPPoE ile kurulum yapmaya çalışıyorum.
TurkNet uygulamasından aldığım kullanıcı adı (*@turk.net) ve şifreyi girdim, ancak internet bağlantısı sağlanamıyor hatası alıyorum.
Forumda, VLAN ayarlarının yapılması gerektiği belirtilmiş. Ayarları şu şekilde yapmam gerektiği söyleniyor:
802.1Q: Açık
VLAN ID: 35
802.1P: 0
Ancak, VLAN ayarlarına girdiğimde bu seçenekleri bulamıyorum. Halo H80X’te bu ayarları nereden yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Bağlantürü PPPoe seçtikten sonra
bilgileri yazıp altaki IPTV/VLAN ayarları yazan yere girip yapmanız gerekiyor. VLAN girdiğinde resim atarsan kontrol edeyim.
Sıfırdan kurulum yaparken “IPTV / VLAN” ayarı kapalı olmalıdır. Kurulumu tamamladıktan sonra Mercusys uygulamasına girerek GELİŞMİŞ sekmesine geçin. Buradan “IPTV / VLAN” ayarlarına girin ve “IPTV / VLAN” bölümünü açın.
ISP Profili: Özel
Sadece “İnternet VLAN” açık olacak
İnternet VLAN Kimliği: 35
İnternet VLAN Önceliği: 0
Yine bağlanmazsa kablolarınızı düzgün bağlamadınız veya kullanıcı adı ve şifrede hata vardır. , TurkNet uygulamasından kullanıcı adınızı ve şifrenizi alın (** sonu @turk.net ile biten kullanıcı adıdır. random karakterlerde şifrenizdir**).
Bu ayarları yaptıktan sonra internet bağlantım aktif oldu. Teşekkürler