Merhabalar Gigafiber kullanıcısıyım destek kaydımda sorunumun çözümü çok uzadığı için foruma yazma isteğinde bulundum.
18 Martı 19 Marta bağlayan gece internet bağlantım ont los ışığım yanmamasına rağmen pon yeşil olmasına rağmen pppoe bağlantım koptu ve modemimde internet kırmızı yandı sonrasında geri geldiğinde sorunları yaşamaya başladım. (Günün rastgele vakitlerinde download hızında 60 mbsplere varan düşüşler bu esnada online oyunlarda ve bağlantılarda paket kaybı, sonrasında normale dönmeler vs.)
Sorunumun modemden ve ontden olmadığını defalarca kez ilettim. Adresime ekip yönlendirilmesi sonucu ontme ulaşan sinyalin normal olması gereken aralıkta olduğunu belirttiler sonrasında sorunun devam ettiğini belirttim bu sefer apartmandaki kutuda kontrolü sağladılar ve yine bir sorunun olmadığını devamı halinde iletmemi istediler yine ilettim fakat süreç çok uzadı network ekibi bir sorun olmadığını destek kaydındaki arkadaşlara iletiyor fakat ben sorun yaşıyorum. Bir uzman olmadığım için sizlere speedtest geçmişleri ve pingplotter testlerimi iletmek istiyorum yorumlamanızı ve çözümünüzü sunarsanız çok sevinirim.
Genelde 2.hoptan itibaren paket kayıpları yaşıyorum bu esnada hız düşüşlerim mevcut oluyor.
ve konuya ek olarak güncel bir hız testini ekran kaydına aldım:
video
Merhabalar, destek kaydınız hakkında ekibimizle iletişime geçip detayları ilettik. Gün içerisinde sizinle iletişime geçilecektir. Kısa süre içerisinde destek olacağız.
merhaba destek kaydına ne yazı yazabiliyorum ne de görsel iletebiliyorum sorunum hala devam ediyor.
Merhaba, görselleri ekibimizle paylaştık. Sorunun çözümü için arka planda kontroller sağlanıyor. Sizi mutlaka bilgilendireceğiz.
merhaba tarafıma ulaşmışsınız fakat ben geri mesaj ya da sizlere görsel iletemiyorum destek kaydı üzerinden mesaj göndermeye çalışıyorum gitmiyor bunları iletir misiniz kayıta
Merhaba sorununuz yaşadığım soruna benziyor. Ben de 1 ay uğraş sonunda sorunun kullandığım ethernet kablosunda olduğunu saptadım. Bu iki test materyalinden birini idm gibi bir programla indirdiğinizde de hızınız düşüyor mu?
http://lg.mad-c.fdcservers.net/10GBtest.zip
http://lg.vie-c.fdcservers.net/10GBtest.zip
ek olarak paket kayıpları mevcut hala
merhaba hayır kablolarımı değiştirdim farklı bilgisayarlarda cihazlarda da denedim. bugün port değişikliği sonrası devam ediyor sorun.
Merhaba tekrar ont ile modem arasındaki kabloyu da değiştirebilirsiniz. Ethernet portlarınızdan birinin hassasiyeti biraz azalmış bende olduğu gibi kablodaki ufak kayıptapaket kaybı oluşuyor. Ethernet portlarınızda temas sorunu da olabilir oksitlenme gibi. Fiber hatta sorun olduğunda download yüksek iken upload çok düşük çıkıyor. Deneyimlerime göre konuşuyorum tabi sizin durumunuz için kesinlikle böyledir demiyorum.
Ekleme sizin için eski bir görseli buldum. Fiber hat sorununda sonuç böyle oluyor
sorun devam ediyor bu arada ipv6 bağlantım da kapatılmış. @TurkNetDestek
Merhaba, uzayan süreç için üzgünüz. Sorunun devam ettiğini ekibimize ilettik. Kısa süre içerisinde tekrar dönüş yapılacak. Arka planda hassasiyetle gerekli takibi sağlıyoruz.
Merhaba, 87211963 numaralı kaydınız hakkında ekibimizle iletişim halindeyiz. Kısa süre içerisinde ekip arkadaşlarımız size ulaşacaktır.