Hacklendiniz mi?

İki günden beri dolandırıcılık ile ilgili telefonlarım susmuyor. Arayanlar TurkNet aboneliğimle ilgili bütün bilgileri bana iletiyor. Hangi paketi kullandığım ne zaman abonelik başlattığım müşteri numaram. Bu duruma bir açıklık getirecekmisiniz? Müşterilerinizle hangi bilgilerin çalındığına dair bilgi paylaşacakmısınız?

3 Beğeni

galiba hacklenmiş hocam tc kimlik no telefon no su abone tarıfesi müşteri no şifre nosuna kadar

Banada tam olarak dediğiniz gibi olmadı ama benzeri oldu. TurkNet GigaFiber için başvurmuştum kurulum, aktivasyon tamamlandı bir kaç gün geçtikten sonra 0212’li alan kodlu telefonlardan sürekli bir arama geliyor aboneliğini sonlanmıştır diye, TurkNet’e başvurmadan öncede zaten vardı bu 0850’li numaralardan gelen aramalar ki çoğu dolandırıcı. TurkNet’e başvurduktan sonra 0212’li numaralardan gelen aramalar beni kuşkulandırdı. Zaten aboneliğiniz bitti dedikten sonra kapatıyorum direk

Sorun kimin aradığı değil, arayanlar, TurkNet tarafından tarafıma verilen müşteri bilgilerimi ve benim şahsi bilgilerimi takır takır sayıyor. Benim Turk.net müşterisi olduğumu hadi bir şekilde öğrendiler. Hadi aboneliğimin yeni olduğunuda öğrendiler, hadi onuda geçtim paketimin ne olduğunuda öğrendiler, müşteri numaramı nerden biliyorlar? bunun açıklaması ne olabilir?

1 Beğeni

İçeriden de alınmış olabilir. KVKK kurumuna şikayet edebilirsiniz. Bir veri sızıntısı varsa zaten bildirmek zorundalar.

Bu sadece TurkNet’te yokki her şirkette ve kurumlarda var bu sorun. Bütün bilgilerimiz satılıyor herkesin elinde bunun önüne geçemiyorlar. Devletin ve btk’nın buna el atması lazım ama işte yapmıyorlar ne yazıkki.

1 Beğeni

her kurumda varda hocam biz TurkNet müşterisiyiz şuan ve bence bize bi açıklamayı çok görmemeleri gerekiyor

Bunun sebebi müşteri hizmetleri. O kadar çok kişi verimize erişebiliyor ki hala çözümlenmiş değil. Kişisel bilgilerimizi ki özellikle telefon numaramıza direkt olarak erişememeleri gerekiyor. Çoğu platform gibi numaramızı maskeleyip kendi programları üzerinden aramalarını sağlasalar sorun düzelir. En azından yeni ve sorun yaşamamış kullanıcılar için.

Bence tt kaynakli. Cunku sonucta ariza katfi acilan kullanicilarin basina gelen bir olay . ariza kaydi acilinca tum bilgiler tt ile paylasiliyo . zaten paylasilmak zorunda gelen ekip sizi arayabiliyor . bence sikinti turknette olmayabilir

Olayı şu şekilde çözebiliriz daha önce 3 4 kez destek kaydı açtım farklı konularda ve bu kayıtların hiçbiri t telekoma iletilmedi son açtığım kayıt telekoma gönderildi eğer beni ararsalar daha önce aranmadığımı da göz önüne alarak problem tt kaynaklı diyebiliriz bence , şuana kadar 1 kez dolandırıcılar aradı ve turknetle alakalı bir şey söylemedi sadece dijitürkten bahsetti yeni açtığım destek kaydından sonra arayacaklar mı merakla bekliyorum bende.

Ya TurkNet kaynaklı ya da TT kaynaklı veri sızıntısı var muhtemelen. KVKK’ya şikayet edilirse bir netice alınır diye düşünüyorum ancak, neticede veriler gittikten sonra olana çare yok maalesef ki.

1 Beğeni

TurkNet tüm bu numaraları havuzda toplayarak dava sürecine dahil edeceğini iletti. Ayrıca bu veri paylaşımını yapan kişi, kurum veya kuruluşlar ile ilgili de çalışmalarına devam ettikleri bilgisini iletti. Burada Digitürk ün açıklama yapması gerekiyor diye düşünüyorum. Onun aboneliğini satan kişiler komisyonu alıyor diyelim peki Digitürk faturalı hizmet vermiyor mu? Faturayı tahsil eden kendileri. İsimlerinin bu şekilde kullanılması en çok onları rahatsız etmeli. Digiturk dolandırıcılarının netspeed, milenicom, Vodafone abonelerini aradıkları görüldü. :person_shrugging:

1 Beğeni

Hacklenme konusuna gelince ise maalesef 1 $ a satılan MERNİS kayıtlarının elden ele dolaşıyor olması da üzücü bir durum.

2 Beğeni

Yani şimdi bakın o konuda da ayrı haklısınız da yani o tarafa girersek Silivri şeysi var hocam biliyorum bu muhabbet sıktı ama gerçekten o taraf da tehlikeli sular yani :slight_smile:

1 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Bu bilgiyi nerden aldınız ?

Evet bir Türk forumundada 5 adet akk hesabı paylaşılmış bilgi sızma kesinlikle var sıkıntı yaratmasin diye ben karaladim bilgileri.

TurkNet i hackliyorlar hocam bilgilerimiz güvende değil ben tc sifre kullanıcı adları vs gizledim.
bende biraz araştırdım bir şekilde türknetin açıklarını buluyorlar ve kullanıcı bilgileri cep noları tc kimlik nolarını çalıyorlar

1 Beğeni

Bir soru sormuştum ?
Bu bilgiyi nerden aldınız şeklinde ?

hack vb şeylerle uğraşan bir forumdan yoksa cep numarası dsl kullanıcı adı şifresi tc kimlik numarasına kadar bilgiye nasıl ulaşabilirler. hacklenme söz konusu
hatta abonelik başlangıcına kadar