Güncelleme esnasında elektrik kesintisi

Merhaba arkadaşlar zyxel vmg8623-t50b firmware yükleme esnasında elektrik kesintisi oldu haliyle yazılım güncelleme yalan oldu elektrik geldiğinde modem açıldı fakat erişim sağlayamadım ne yapmalıyım.

Merhaba
Modeminiz açılıyor fakat wifi’den bağlanamıyorsunuz doğru mu?

Tuş kombinasyonu ile hard reset yapmayı denediniz mi hocam?

Evet hocam modem açık fakat wi-fi ağı görünmüyor

Hocam reset için ufak bir delik var içene ince birşey yardımıyla basılı tuttum kapandı açıldı fakat aramalarda wi-fi ağını görmüyorum

Modem üzerinde wifi açıp kapatmaya yarayan düğme varsa onunla wifi’yi açmayı deneyin, olmazsa ethernet kablosuyla bağlanıp deneyin, yine olmazsa mecburen cihazı servise gōtürmeniz lazım.

“Cihaz kapalıyken arka kısmında bulunan reset tuşuna(küçük bir tuş) kalem ucu ile basılı tutulur. Reset tuşu basılıyken elimizi reset tuşundan çekmeden modem açma / kapama düğmesine basılarak tekrar açılır. Modemin tüm ışıkları sönüp yanıncaya kadar (yaklaşık 20 Sn.)”

Bu şekilde yaptınız değil mi

Bu işlemi modem kapalıykenmi yapacağım

1 Beğeni

kapalıyken yapacağını yazmış. arkasını çevirince sağ da üste WİFİ alta RESET yazar.
kapalıyken resete basılı tut. sonra açma düğmesine bas. ondan sonra ışıklar sönecekmiş. öyle diyor.

kafam allak bullak oldu ondan odaklanamıyorum ne olur ne olmaz teyit için soruyorum

kapalıyken. resete basılı tutarken . modemi aç. sonra reseti bırak sönecek ışıklar.

Merhaba yazılımı yeniden yüklemeyi deneyin

Hocam muhtemelen modem brick olmuş o yüzden önce hard reset yapıp recovery yapması lazım

Modem brick olsaydı hic açılmazdı 2. si modemlerde recovery ve hard reset olayı yok sadece reset işlemini uygularsın sistem uzerinden veya reset tuşundan bu durumda yapabileceği 2 yol var ya yazılımı yeniden yükleyecek yada modemi garantiye yollayacak.

Arkadaşlar sorun çözüldü teşekkürler

1 Beğeni

Modemlerde recovery partition bulunur hocam. Bunu kullanıcı göremez. Sistem boot edemezse o partition aktif olur ve hard reset yöntemiyle bu partition üzerinden yükleme gerçekleşir.

:slight_smile: reset atıncamı çözüldü

Hangisi çözüme ulaştıysa onu işaretlersen konuyu kapatalım

Arkadaşlar yazılım yüklenmiş fakat resetlenmeden elektrik kesintisi olunca tam anlamıyla tamamlanmamış reset atınca düzeldi teşekkürler oh be inanın 10 ton yük kalktı üzerimden :smile:

2 Beğeni

Recovery partition yok çünkü bu modem raw bellek biçimi ile çalışıyor ve 128 mb belleğe sahip bu belleğin 64 mb ı ram için 64 mb da kayıt dosyaları için kayıt için kullanılan 64 mb lık bölümün 32 mb ı korumalı bölge olarak adlandırılır ve bu bölge yüklenen yazılım kayıtlarını tutar fabrika ayarlarına dönüldüğü zaman korumalı bölgedeki yazılım dosyalarının bir kopyasını diğer 32 mblık bölüme kopyalar ki üstünde ve ayarlarda oynama yapılabilsin diye korumalı bölümdeki yazılım bozuk yüklenirse isterse reset tuşunu koparsın düzelmez buda modemlerin bellek kullanımı ile ilgili kısa bir bilgi😁