Görüntü kalitesi düşüklüğü

Bu şekilde çıkmaktadır sonuçlar sorun yok gibi anladım ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.

1 Beğeni

Yanlış anlaşılmasın ben sağlayıcı suçlamak veya kötü yorum yapmak için demedim sadece bilgi için belirtmek istedim.
Twitch , youtube 1080p sabit olarak seçiyorum kaliteden donma olmuyor bulanıklık oluyor.

Chrome’da Ayarlar kısmına geldikten sonra üst kısımdaki arama barına “donanım” yazın. Çıkan sonuçlarda “Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” seçeneğini deaktif ettikten sonra Chrome’u tamamen kapatıp yeniden açın. Bu defa görüntü kalitesinde kesinlik artıyor mu deneyebilir misiniz?

Testi de şu video ile gerçekleştirebilirsiniz;

Valoranttaki durum yayıncının ya ekran kartı ya da oyun ayarlarıyla alakalı sanırım. Misal AMD ekran kartlarında readon boostu açarsanız hareketleri sahnelerde çözünürlüğü azaltarak performansı artırıyor.

Sadece belirli bir oyun olarak değil bende ki sorun genel tüm canlı platformlarda oluşan bir durum sadece hareketleri sahneler valorantta çok olduğu için ordan aldım örnek olarak. Nvidia 1650 var bende de fakat farklı pclerimde baktığımda da aynı sorunu yaşıyorum kablolu bağlantı üzerinden kontrol sağlıyorum hepsinde yani pclik bir durum değil gibi diye düşünüyorum yinede teşekkürler.

Microsoft edge kullanıyorum, chromeda o ayarı kapatıp deneme sağlamıştım farklı tarayıcı ve pclerde de aynı sorun olmakta aslında Video izlerken donma sorunu - 1TurknetAbonesi tarafından #7 burada ki soruna benziyor benimki biraz fakat bende donma olayı olmuyor. Telefon İnterneti ile pcden baktığım da mesela bu sorun olmuyor ve daha düşük hıza sahip biliyorsunuz ki mobil internet.

Paket kaybı da çok fazla yaşamıyorsunuz. Oyunlarda vs ping sorunu da oluyor mu yoksa sadece video-yayın izlerken mi

Oyunlarda vs de herhangi bir sorun gözükmüyor ping 3 ila 5 arasında değişiyor oynamış olduğum oyunlarda sadece canlı yayın platformlarında bu problemi yaşıyorum arkadaşlar bitratein az olmasından kaynaklı olduğunu belirtiyorlar fakat görüntünün bu kadar düşmemesi gerekiyor 480p gibi bir görüntü oluşuyor.

Eğer örnek bir youtube ve twitch yayını üzerinde istatistikleri açıp bitrate değerlerini gösterebilirseniz sorunu daha net anlayabiliriz. Ek olarak aynı yayınları mobil data üzerinden de izlerken bitrate değerlerini konuya ekleyebilir misiniz? Verileri görmeden çözüme ulaşmak zor.

Merhaba,

Mobilde Gelişmiş kısmını göremedim o yüzden ayar yerini açamadım biliyorsanız veya varsa uygulama üzerinden tekrar kontrol ederim.

PC:
Ekran görüntüsü 2022-12-16 164917

Mobil :


demiştiniz ya, ek olarak aynı yayını yine aynı bilgisayarda fakat telefonun internetini kullanarak izlediğinizde aldığınız bit değeri nedir?

Aynı yayını ben de kontrol ettim, bu yayında kalite testini yapamazsınız zaten, yayın kalite açısından çöp. Yukarıda linklemiş olduğum 4K Youtube videosu üzerinde test eder misiniz 1080p olarak?

Telefon testi için mesaiden sonra tekrar bakıp atacağım.
Videolar da değil aslında video yerine beraber sizin kaliteli olarak bulabileceğiniz bir platformda canlı yayın bakabiliyorsak oradan daha detaylı olabilir ekran görüntüleri videolarda pek hareketli sahne olmuyor oyunlar gibi o yüzden tam resimlerden anlaşılmıyor olabilir sizin ekranınızda.

Videodaki görüntülere istinaden ;
Ekran görüntüsü 2022-12-16 173250
4K


1080p

4K

1080p


1080p olarak sabitlediğinizde size gelen kalite de seçtiğiniz yerden sabitleniyor yani girdiğiniz sitede kalite kötü olduğu için bu şeklide bulanık görüyorsunuz. Operatörde sorun olduğunda görüntü bulanıklaşmıyor, doğrudan donuyor yani izleyemiyorsunuz.

Özet olarak; herhangi bir yerde sorun yok, izlediğiniz yerin kalitesi kötü o yüzden uğraşmayın.

Muhtemelen gigafiber sahibisiniz, alabileceğiniz maksimum bitrate’i alıyorsunuz ve birkaç fps drop harici sorununuz yok. Yayın kalitesi adına beklentiniz nedir bilemiyorum, fakat yayını izlediğiniz monitörün de önemini belirtmek isterim. Eğer hareketli sahnelerde monitörünüzde ghosting oluyor ise, malesef ona yapacak pek bir şeyiniz yok.

Desteğiniz için sağolun fakat yayında öyle kendi pcmde izliyormuş gibi bir sonuç tabi ki beklemiyorum. Lakin bu şekilde bulanıklık bütün platformalarda aynı olunca bi yerlerde sorun olduğunu anlıyorum, yıllardır izliyorum bu canlı yayınları fakat bu şekilde rahatsız edici şekilde bulanıklık yaşamıyordum. Monitörüm 144 hz

Evet benimde aslında hızdan yana pek bir problemim yok gibi lakin görüntü olarak bu şekilde olunca konu açarak bu sorunu yaşayan var mı merak ettim varsa da çözüm için öneri almak istedim fakat sanırım pek yok resimlerden pek anlaşılmıyor da olabilir bilemiyorum.

Birde şöyle birşey farkettim gigafiber kullanıyorum fakat örneğin twitchte 8k bitrate veren bir yayıncıyı izlediğimde normalde bu hızın sabit kalması gerekiyor diye düşünüyorum fakat hareket ettiğinde doğal olarak bitrate düşüyor ama benim hız değerlerime göre bunu sabit tutması gerekir diye düşünüyorum. Bben bir download yaparkende bu şekilde oluyor örneğin başlangıçta 70mb ile indirmeye başlıyor fakat 2-3 dk sonra 20-30mb hatta bazen daha düşük değerlere düşüyor ve indirme hızım sabit kalmıyor, bunun nedeni ne olabilir acaba downloadda ki değişiklikten olabilir mi diye düşünmeye başladım normal midir sürekli olarak değişmesi en azında sabit bir değerde tutması gerekir sanki ?

Örn hız değerleri sürekli bu şekilde değişkenlik gösteriyor ;









indirirken görev yöneticisinden sabit sürücünün performansına bak…muhtemelekn %100 çalışıyordur…pc ler bile bu hızı kaldırmıyor bi yerde…paket halinde gelen verileri okuyup açıp aynı anda yazıyor, yazarken de indirme yapmaya çalışıyor…sonuç olarak pc donanımı bile bi yerde dar boğaz yapıyor… (ultra bi pc niz olmadığını varsayarak yazdım)

Aynı olay bende de var 1 senedir değişiklik yok. Aynı içerikteki bu konuma bakabilirsin.

TN panelden VA panele ilk geçtiğimde monitörde sıkıntı olduğunu düşünmüştüm. 144Hz olmasına ramen herşey takılıyor gibiydi. TN panelde renkler berbat ama hız muazzam gerçekten. Oyunlarda bir miktar fark edeceğini düşünmüştüm ama videolarda ghosting görmek hayal kırıklığı yaratmıştı. Neyse ki biraz alıştım. Biraz da ayarlarda sorun olduğunu fark ettim. Şimdi fena değil gibi deneyimim. Ama bir sonraki monitörüm kesinlikle çok hızlı bir monitör olacak. Hızın daha önemli olduğunu anlamdım yani. Renkleri de korumak için sanırım Fast ips tarzı bişey alacağım.

Benim monitörüm 1ms 144hz IPS üst tarafta linki mevcut monitör kaynaklı birşey olsa açıkcası oyunlarda da normal videolarda da bu durumu yaşıyor olurum ve bundan kaynaklı olduğunu düşünebilirdim. Fakat bu bence netten kaynaklı oluşan bir durum olarak düşünüyorum sebep ney bilmiyorum ama arkadaşlar izlemiş olduğum platformlardan ya da bit rate azlığından kaynaklı olabileceğini söylemekteler fakat bu durumu önceden yaşamıyordum. Kaldı ki öyle olsa izleyen tüm herkes platform kaynaklı sorun olduğunu söyler ve canlı yayın sohbet bölümünde sorduğumda onlarda bu şekilde olmadığını ve görüntünün net olduğunu bildiriyorlar. :frowning:

Evet bu durum bende de ne yazık ki böyle fakat sizde sanırım Canlı yayın platformlarında bu şekilde bir bozukluk olmuyor. Ben bir çok download testi yaptım hepsinde en alt limit örnek olarak 50mbde kalıp sabit indirir diyemiyorum çünkü sıfırlandığı bile olabiliyor ya da daha düşük bir değer de indirme hızı yapıyor EA Games limitsiz indirme sunuyor fakat onda da görebileceğiniz üzere ekran görüntülerinden anormal bir durum oluyor. LOL için denediğim de aynı durum söz konusu sanırım bu arka planda bu şekilde oluyor ama speed testlerde hep yüksek gösteriyor. Güncel hız testim