Google spam sorunu

merhaba, google üzerinde yaptığım aramalarda çok sık bir şekilde captcha sayfasına yönlendiriliyorum. cgnat sebebiyle, bu durum daha önce de olan bir şeydi fakat rahatsız edecek sıklıkta değildi. şimdi, özellikle son bir iki haftadır neredeyse her google sorgum spama düşüyor. kullandığım ip adreslerini kontrol ettiğimde yıllardır 159 ve 212 ile başlayan ip serilerini alırken, son birkaç haftadır 31 ile başlayan bir seriden ip atandığını görüyorum. modemi resetlesem de yine aynı seriden, 31 ile başlayan bir başka ip adresi atanıyor, bu nedenle bu spam uyarılarından kurtulamıyorum. bu ip blogu sorunlu, bu konuda ne yapılabilir? destekten yazdım, sabit ip alırsanız ip adresiniz değişmez diye cevap geldi. benim ip adresinin değişmesiyle bir sorunum yok, sabit ip için ek ücret ödemek istemiyorum. bu ip spam durumu kullanıcıya yüklenmemeli.

Merhaba, modeminizin marka ve modelini öğrenebilir miyim?
Bu sorun farklı cihazlarda var mı?

asus DSL-AC52U. pc ve android, iki cihaz bağlı, pc kullanırken bu sorunla karşılaşıyorum, telefonu pek kullanmadığım için onda sorun var mı yok mu emin değilim, test ettim sorunla karşılaşmadım

Bilgisayarınızda VPN kullanıyor musunuz veya bilgisayarınızda virüs taraması yaptınız mı?

vpn kullanmıyorum, güncel bir antivirüs yüklü, bilgisayarıma uzun süredir herhangi bir şey kurmadım, tarama yaptım temiz görünüyor.

Hocam bu sorun modem kaynaklı değil. Daha önce yaşadığım için biliyorum direkt olarak IP adresi kaynaklı.

CGNAT olduğu ve aynı IP’yi onlarca kişi kullandığı için eğer kullanıcılar sık sık google araması yaparsa Google güvenlik duvarı otomatik olarak IP adresini blackliste alıyor ardından bot doğrulama (recaptcha) çıkarıyor. Sorun dediğim gibi IP adresi ile ilgili.

yani şu süreçte değişen tek şey bahsettiğim gibi ip adresi blogu oldu. önceden bursa üzerinde görünüyordum bir iki hadtadır istanbul üzerinden 31le başlayan ip blogundan ip atanıyor. sorun bu ip blogunda bence

Telefonda sorun yok ve sadece bilgisayarda var, DNS ayarlarınızı 1.1.1.1 yapma şansınız var mı?

1 Beğeni

uzun süredir bu bahsettiğiniz dns hizmetini kullanıyorum

Müşteri numaranızı bana özelden atar mısınız?

Bu sorun bende de var. 31.223.105.0/24 blogundan IP çıkışı alıyorum. Daha önce gateway 172.17.1.174 iken, 172.17.1.177 gatewayine bağladılar. CGNAT 100.71.xxx.xxx li IP alırken yeni gateway de 100.68.xxx.xxx li IP vermeye başladı.

CGNAT teknolojisi ile hizmet verdiğimiz için ara ara farklı IP bloklarından hizmet almanız çok normal. Eğer bu durum sizler için ciddi anlamda sorunlar yaşatıyorsa biraz takip edin isterseniz. Biz de gerekli kontrolleri yaparak size geri dönüş yapalım.

1 Beğeni