Gigafiberim 95 Mb/s'yi geçmiyor

Gigafiber kurulum ekibi nihayet benim de kurulumumu tamamlamış bulunuyor lakin bir sorunum var.

Modeme internet geldikten ve ekipler gittikten sonra modemi bilgisayara ethernet kablosu ile bağladım ama upload ve download hızlarım 95’i geçmiyordu. Acaba port desteklemiyor mu diyerek modemdeki (Zyxel VMG3625-T50B) diğer portları da denedim ama sonuç değişmedi.
Ardından sorun kablomda mı diye kontrol etmek için telefon ile modemin dibinden hız testi yaptım ve kablolu ile aynı değerleri aldım.
Modem arayüzüne girdiğimde Ethernet WAN satırında 100M/Full yazdığını gördüm.
Sorunu çözmesi umuduyla yazılım güncellemesi yaptım ama değişen bir şey olmadı.
Son olarak teknik desteği aradım, uzaktan bir iki müdahalede bulundu modeme ama herhangi bir düzelme olmayınca evime teknik ekibin gelmesi için kayıt oluşturacağını söyledi.

Bu konuyu oluşturmaktaki amacım, benim veya teknik destek çalışanının gözümüzden kaçırdığımız bir şey varsa bu konuda yardımınızı istemek.
Aynı şekilde buna benzer sorunlar yaşamış ve çözüme kavuşturmuş kişilerden de bilgi almak.

Gpon ile wan portunu bağladığında modemin içinde wan hızı yazar orası 100 MB olarak mı geçiyor.
Elinde hiç moden kutularından çıkan sarı cat5e kablosu varmı .

Evet bu yazıyı yazıp gönder dedikten hemen sonra kutuda bir kablo daha olduğunu hatırladım, bir de onu deneyeyim bari diyip en başta takılan sarı kabloyu söktüm ve diğer kabloyu bağladım. Modemi kapat-aç yaptıktan sonra sorunumun düzelmiş olduğunu gördüm.
Teşekkür ederim bilgilendirme için ama hala sorunun nedenini anlayamadım. İki kablo da birbirinin aynısı gibi gözüküyor ilki neden çalışmadı bilmiyorum

1 Beğeni

RJ45 içindeki pinler 8 tane yerine 4 tane bağlı olabilir veya kabloda görünmeyen bir hasar/temassızlık olabilir. Böyle durumlarda 1000 yerine 100 Mbps bağlantı sağlanır.

1 Beğeni