GigaFiber'den ne kadar memnunsunuz?

Selamlar, yarın bağlatıyoruz artık nasipse. Ne kadar memnunsunuz? YAPA’da ki gibi çeşitli sorunlar yaşattı mı? 1000mbit’i his olarak yaşatıyor mu gerçekten? Benim evimde VAE TurkNet ve Türk Telekom var mesela, 35 mbit TurkNet ile indirdiğim app yavaş inerken aynı appi 16mbit internetle daha hızlı indiriyorum nedendir bilinmez.

GigaFiber hakkında anboyluk yapmadan düşüncelerinizi alabilir miyim

  • olarak santrale olan uzaklığımı vesaire ortalama 1000mbit den kaç mbit alabileceğimi felan nasıl görebilirim?
1 Beğeni

Uzaklık mesafesi diye birşey yok
hat zayıflama diye birşey yok
Bunlar fiberi etkilemiyor. Modemi ne kadar iyi alırsan hepsini alma şansında olabilir .

900 800 arası alanı gördüm . :blush:

1 Beğeni

Bende Keenetic modem var fakat TurkNet kendi getirdiği modemi veriyor biz kendi modemimizi kullanamıyoruz öyle duydum

1 Beğeni

KEENETİC EXTRA PORTLARI 100 MBT OLDUĞU İÇİN ALAMAZSIN. vmg3625-t50b 1 giga portları var. onu kullanmak daha iyidir.

kemerleri bağlayın gigafiberin uçuş keyfini çıkarmaya bakın . :slight_smile:

1 Beğeni

GigaFiber dendiği zaman akan sular durulur. Yanlış hatırlamıyor isem 750 down garanti sunuyor yani şimdi ki kullandığınız hizmeti de göz önünde bulundurursak 10 kat daha iyi bir hız sunuyor keyifli kullanımlar dilerim şimdiden kemeri bağlamayı unutma :star_struck:

3 Beğeni

keenetic giga router varsa değişiklik yapmana yardımcı olurum. seve seve.

gigafiberdeyken birşey indirirken indirme hızı düşük olma sebebi . karşı tarafdaki indirme yerinin sunucusu verdiği hız kadar indirebilirsin. bu 900 mb upload tamamını indirmeye vermesini sağlayamazsın.

1 Beğeni

Elbette 1000/1000 fakat bir çok site de indirme ve yükleme sınırı var ama ne kadar sınır olursa olsun o hızlarda bile her hangi bir şey indirsen dakikalar içinde yüklenecek :innocent:

3 Beğeni

10 dk 100gb oyun wow diye bileceğin bi hız olacak :slight_smile: uçuş budur.

1 Beğeni

Öyle diyince bir hoş oldum GigaFiber geldiği zaman inşallah ekmekle sıyırıcam :grin:

3 Beğeni

Taksim dayı kesilecen başımıza desene, giga gelince. Bu gidişle senden önce bana gelecek Giga. Sen kemer bağlamaya hazırlanırken, bir bakmışsın ben bağlamışım. (Hayaller paris, gerçekler somali)

2 Beğeni

Senin adın belli Mokali :face_with_hand_over_mouth::hugs:

2 Beğeni

Verdikleri modemi değilde Ac 2000 veya ax1500 ve üstü destekli router al daha performanslı olur bizim buraya da gelicek yakında ben şimdiden altyapımi hazırlıyorum fiber kablomu cekicem üst düzey router alicam vs sende router al derim

Router kullanacaksanız gigabit ethernet girişi olmalı. İndirme hızını tam alabilmek için bilgisayarınızda ssd olmalı.

Bazı internet siteleri yüksek hız desteklemeyebilir veya yoğun saatlerde sunucuları yük altında olduğu için indirmede yavaşlama olabilir.

Gigabit internet abonesiyim diyince insanlar çok mutlu olmalı herhalde diye düşünüyorlar. Halbuki VDSL’deki TurkNet neyse bu da o. Sık sık internet kesilmesi yaşadım geçen ay. TurkNet harici bugüne kadar yaşanan kesintileri toplasam 6 aylık gigafiber aboneliğinde bunların toplamından daha fazla kesinti yaşadım.

Benim için 100mbps olsun ama kesinti olmasın. İnternet kesintisi ya da başka bir bağlantı hatası en sevmediğim şey. Bir hosting ya da başka bir internet hizmeti kiralarken göreceğiniz şey firmaların hızıyla değil %98 uptime demesi gibi kesinti yaşatmamalarıyla ünlü olmasıdır. Altında Ferrari varken toprak yolda sürsen n’olur yürüsen n’olur. Ev interneti de böyle. Sonuçta pandemi süreciyle artık birçok kişi evden çalışıyor. İnternetin kesilmesi o günlük işin, yevmiyenin kesilmesiyle eşdeğer.

Kısacası birçok artısı olsa da şimdiye kadar pek memnun kalmadım.

@EFG @Baran , internet üç saat önce gitti daha da gelmedi nedendir acaba?

Arka planda birçok sebebi olabilir TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Arıza - İnternete Bağlanamıyorum destek kaydı oluşturup durumu belirtiniz. Net Uzman ekibi tarafından incelendikten sonra en kısa sürede çözüme ulaştırılacaktır.

1 Beğeni

OİM’e de giremiyorum.

Hata vb. bir durumla mı karşılaşıyorsunuz?

Evet.
Bu şekilde bir hata veriyor.