Gigafiberde 850 Mbps Alırken 200mbps Anca Alabiliyorum. (5G Kanalından)

25 Mart 2024 gigafiber alt yapısı olan binama gigafiber bağlantısı satın aldım. Gelen ekip kurulumu yaptı ve wifi6 desteklenen Airtires 4960R modeli olan bir modem verildi. İlk gün 850 mbps hız alabiliyorken şu an anca 200mbps bazen 100mbpslerin altına bile düşebiliyor. Sonuç olarak bu eski hızımın sadece 5 gün önceki hızımın tekrar gelmesi için ne yapabilirim? Yoksa iptal ettirmek durumunda kalacağım. Destek talebi oluşturdum. (73792449) Hız testlerimi de buradan ekleyeyim. Modemin içinden ve ya benim değişiklik yaparak yapabileceğim bir durum varsa uğraşıp yapmak isterim. Yoksa aklıma tek gelen şey acaba 5 gün içinde bant genişliğimizi mi kısıtladınız? Gerçekten anlamış değilim. Smartyfi de aldık ama uzaktan çözülemiyor muydu bu modemli porblemler?


1 Beğeni

Kablolu test yapın, hiçbir firma Wifi üzerinden hız vaadinde bulunmaz, en yüksek hız her zaman ethernet ile alınır. Çevrenizdeki Wifi ağlarının sayısı ve kullanımı sizin wifi hızınızı aşırı derecede etkiler.
Ethernet ile bilgisayar üzerinden test yaptığınızda 900 Mbit göreceğinizden emin gibiyim.

1 Beğeni

Selamlar @Umut16, sorunun çözüldüğüne dair ekiplerimize bilgi aktardığınızı görüyorum. Sorunun çözülmesine sevindim, keyifli kullanımlar dilerim.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.