H3601P V9.0 modemi bridge moda alıp Zyxel marka Firewall üzerinden PPPoE kullanıcı adı/şifre girerek interneti burada sonlandırmak istiyorum. Fakat bu modemde bu ayarı yapabileceğim bir menü bulamadım. Sisteme Firewall cihazı eklemem gerekiyor ve tavsiye edilen internetin firewall cihazında sonlandırılması. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?
Hangi model Zyxel firewall kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat modemden geçirmek yerine direkt firewall de sonlandırın köprü olmadan. Arada modemi niye çalıştırıyorsunuz? GPON ONT den gelen LAN kablosunu cihaza takıp VLAN ID 35 tanımlayıp PPOE bilgileriyle erişim sağlayabilirsiniz. Arada illa modemi kullanmanız gerekiyorsa, yine arayüzünde ayarlarına bakmak lazım. Kısıtlı olabilir.
Hocam zywall usg 100 cihazin modeli. Sanirim modem olmadan direk modem olarak kullanilamiyor bu cihaz. Bir modem ile kopru yapmak gerekiyor diye anladim araştırdığım kadariyla. Daha once TT ile bu sekilde kullanılıyormus arada bridge modunda modem varmis. Ben konfigürasyonu hic bozmadan TTyi TurkNet ile degistirmeye çalışıyorum. Takildigim yer TurkNet modemi malesef bridge moduna alamadim. Bu durumda haricen bir modem almak gerekir sanırım.
Şurda bi yanlışınız var. Hattınız Telekom alt yapısı üzerinden TurkNet fiber mi? Yoksa TurkNet’in kendi fiberi Gigafiber mi? Telekom alt yapısı üzerinden geliyorsa evet MAC filtreleme yapıyorlar, firewall de ayrıca size verilen modemin MAC adresini de firewall e girerek kullanmanız gerekiyor. Gigafiberse kendi alt yapısında modem zorunluluğu bulunmuyor. Gpon ONT’den gelen RJ45 kabloyu firewall WAN portuna girerek PPPOE VLAN ID : 35 ile bağlantı kurabilirsiniz.