Gigafiber wifi sorunu

Gigafiber kullanıyorum 2 3 aydır fakat şehirdışında üniversite okumamdan ötürü pek ilgilenemedim. Yeni mezun oldum ve şehrime geri döndüm. Yalnız ilk günden beri olan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Wifide 5ghza bağlı olup modemin dibinde olsam bile 130 140 mbps lerde geziyor hız. Farklı ve daha iyi telefonlarda da denediğimde sonuç aynı çıktı. 2ghz olan wifiden ise 30 35 mbps hız geliyor. Ethernet kablosuyla sorunsuz 900/900 geliyor. Laptop wifisinden 170 civarı hız geliyor. Daha önce konu açtığımda modem arayüzünden kanal ayarı yapmam söylenmişti yaptım fakat sonuç aynıydı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim :slight_smile:

Merhaba, elinizde farklı bir modem varsa onun ile de hız testi yapmayı deneme şansınız var mı?

1 Beğeni

Hayır TurkNet 'e geçmeden önce modemim vardı geçtikten sonra arkadaşıma verdim

Yaşamış olduğunuz sorun büyük ihtimalle modem ile ilgili bir sorun olabilir. Modeminizi resetleyip 0’dan kurulum yapmayı dener misiniz?

Tamam bunu denicem eve geçince

Merhabalar, probleminiz devam ediyor mu?

Evet malesef devam ediyor

Kablolu bağlantıda sorun yaşanmıyor ise problem modemin ayarları ya da bağlantı sağlanan cihazların kapasitesiyle alakalı olabilir. Modemi resetleyip tekrar kurulum sağladığınızda aynı problemi yaşarsanız Online İşlemler - TurkNet & 0 850 288 80 80 üzerinden destek kaydı oluşturmanızı rica edeceğim.