Gigafiber upload bufferbloat


ayin 12’sinden itibaren birden upload bufferbloat sorunu yasamaya basladim . Uplaod hizimda 940’lardan 812’ye sabit bir sekilde dustu (ne yukseliyor ne daha fazla dusuyor ) (tabii rahatsiz edici bir dusus degil ama bufferbloat olayi cok sikintili) upload yaparken oyun vb. oynadigim icin sikintili oluyor ont ve modem arasindaki kablolari ve pc ile modem arasindaki cat6’lari degistim fakat bir etkisi olmadi . Cozum onerisi olan var mi?

(Yakinlarda bir arkadasim 940-940 seklinde hiz alabiliyor bufferbloat olmadan kapasiteden dolayi oldugunu zannetmiyorum)

Yayıncı değilsen hiç seni çıkarma Esenler/İST bölgesinde kullanıcı arkadaşkarın downland 6 mbps ye kadar düşüyor.

Merhaba,
Hız testini Codit Teknoloji üzerinden yapıp destek kaydı üzerinden iletebilir misiniz?

Eren hocam hız testini Codit Teknoloji üzerinden istemenizin sebebini örenebilir miyim Codit Teknoloji üzerinden yapılan hız testlerinde ping yüksek çıkıyor da.

Sunucudan sunucuya alınan değerler değişe biliyor.

@Eren

Yaptığım testlerde en verimli doğru sonuçlar Codit Teknoloji (ist) üzerinden veriyor.

1gbps hızında internette güzel Qos yapmak için en azından raspberry pi gibi bir şeye ihtiyaç var. x86 router’lar da olabilir. Cebinizden en az 3000 küsür para çıkması lazım.

Daha düşük 200mbps civarında qos’a razıysanız openwrt yüklenebilen herhangi bir kaliteli router ya da Keenetic’in gigabit portlu router’larına ihtiyacınız var. Bu routerlarda cake qos algoritması oluyor. Cake ile router’ın işlemcisinin gücüne göre bufferbloat yaşamazsınız. Oyun oynarken 200mbps civarı internete çıkışı limitleyebilirseniz yukarıda bahsettiğim daha makul fiyatlı routerlarla da işinizi görebilisiniz. mi router 4a giga da bunlardan biri. Son nesil Çin versiyonları hariç hepsine openwrt yüklenebiliyor.

hocam yayinci degilim ama gun icinde upload yapiyorum genelde yedek almak icin rahatsiz edici oluyor o yuzden

1 Beğeni


bu sekilde hocam codit teknoloji uzerinden test yapinca simdilik qos acip uploadi 770mbps’ye sabitledim bu sekilde bufferbloat yok su an fakat up hizimin bu kadar dusmesi pek hos olmadi

Gün içerisinde upload hızı yoğunluğa bağlı olarak 770mbit’in de altına düştüğünde yeniden bufferbloat yaşamaya başlayacaksınız. SQM destekli bir routerınız varsa, upload hızınıza bağlı olarak paket önceliğini sağlar. Upload hızınız 5mbit’e dahi düşse, upload esnasında ping sorunu yaratmayacaktır. Aksi halde TurkNet’in kapasite sorunu çözülene kadar probleminiz devam edecek.

sqm’e gerek yok elimde pi4 var fakat sqm icin ugrasmayacagim sanirim t50b’den wan upload akis hizini 770mbps’ye sabitlemek yeterli oldu

1 Beğeni

hocam kapasite kaynakli oldugunu sanmiyorum dedigim gibi gece-sabah farketmeden sabit bir sekilde 812 upload geliyor gece 4’te denedigimde bile ayniydi (yakinimda yasayan arkadasim sabit 940-940 kullaniyor (prime time dahil) cevremde gigafiber kullanan yok baska) buyuk ihtimal router’da bir sikinti var openwrt yuklu mi router 4a ile denedigimde 350mbps gelsede bufferbloat yoktu elime daha iyi bir router gecene kadar boyle devam edecegim gibi TurkNet router degistiriyor mu bilmiyorum degistirme sansim varsa degistirmem daha iyi olacak gibi

Aynı cihazı OpenWRT ile kullanıyorum. SQM kullanmıyorsanız, Firewall altında Hw flow offloading etkinleştirerek test eder misiniz?

SQM ile offloading yöntemleri uyumsuz.

çok berbat sonuçlarım var…hiç bu kadar kötü olmamıştı hem de gecenin bu saatinde

buffer load

1 Beğeni

Selamlar @negative, problem devam ediyor mu? Destek kaydınızın numarasını paylaşırsanız yardımcı olmak isterim :raised_back_of_hand: