Gigafiber Telefon Ayarları Hk.

Merhabalar iyi bayramlar herkese,
Kısa bir süre önce gigafiber bağlantım yapıldı. Evdeki wifi kapsama alanını iyi bir şekilde dağıtabilmek için TurkNet tarafından verilen router yerine kendi routerımı takıp kullanmaya başladım. Aynı zamanda ev telefonu kullanıcısıyım. Ax72 üzerinde telefon çıkışı olmadığı için telefonu direk buraya bağlayamıyorum. Farklı bir odaya hem kablolu bağlantı hemde telefon bağlantısı için TurkNet’in verdiği cihazı köprü modunda kullanıyorum. Bu senaryoda telefonu bir türlü çalıştıramadım. Zyxel router üzerinde Voip bölümünde hiç bir ayar yok sadece arama kayıtları listeleme alanı var. Telefonu dışarıdan aradığımda çalıyor gözüküyor ama eve gelen bir arama yok. Bağlantı yapısının görsel hali aşağıki gibidir. Bu senaryoya göre ev telefonunu kullanmam mümkün mü? Eğer mümkünse gerekli ayarlamaların nasıl yapılacağı ile ilgili desteğinizi rica ederim.

Merhaba şemadaki gibi çalışabilmesi için tplink içinde bir köprü daha oluşturmak gerekli. Wan portu ile zyxel e giden etherneti köprülemek vlan 35 içinde pppoe kurup yönlendirmek lazım. Teorik olarak böyle olmalı.

Zyxel ile tplinki yer değiştirirseniz, zyxel içinde internet bağlantırını değiştirip köprü moduna alıp herhangibir ethernetten tplinke girip pppoe istemciyi tplinkte kurarsanız da çalışacaktır. Dikkat edilecek nokta tek bir yerde vlan girilmeli.

zyxel in wifi kapalı olacak telefonlar çalışacak.

Ztxel den hem telefon hem kablo ile başka bilgisayara bağlantı almak daha komplike bir ağ yapısı gerektirir. İki cihazla alakalı pek bilgim olmadığı için basit olarak şemayı açıklamaya çalıştım.

1 Beğeni