Gigafiber Talebi vb Konular

Merhaba, iyi forumlar. 3 yıldır TurkNet kullanıyorum ve öğrendiğim günden beri Gigafiber hizmetinden yararlanmak için yanıp tutuşuyorum adeta. 2020/21 yıllarında kısmet olmadı. Umudum her ne kadar az olsa da, bölgemin 2022 planlamasına dahil olmasını çok istiyorum. Çevre ilçeler olan Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa’da bu hizmet yaygınlaşmaya başlamış. Deyim yerindeyse ayağımın dibi diyebileceğim Eyüpsultan/Yeşilpınar’a kadar gelmişsiniz. Bu kadar yaklaşmışken, o şanslı insanlardan olup yüzümün gülmesini çok arzuluyorum. Adresim İstanbul/Sultangazi/Zübeyde Hanım Mahallesi.

Bir de sormak istediğim birkaç konu var; Örneğin altyapı haritası. Aktif olarak hangi bölgelerde fiber var, hangi bölgelerde çalışmalar başladı/başlayacak, ne zaman tamamlanacak, nereler hangi zaman aralığında yatırım planı dahilinde vs. Herkesin ulaşabildiği bir harita olsa ve detaylı olarak bilgi sahibi olunsa çok şahane olur diye düşünüyorum. Hem şeffaflık hem de bilgi kirliliğinin ortadan kalkması açısından güzel olurdu. Hatta web sitesi üzerinden açık adres girilerek talep bile oluşturulabilir. Rakip firmalarla alakalı kaygılar vardır belki, bilmiyorum. Ama günümüzde internetin artık ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Birçok insan altyapısına göre ev bakıyor. Hem müşteri hem TurkNet açısından çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bunlar naçizane fikirlerim.

Bir diğer sorum, altyapı planlamalarının neye göre şekillendiği. Bölgedeki TurkNet kullanıcı yoğunluğu mu, iss fark etmeksizin internet kullanıcı sayısı mı, bölgenin nüfusu mu, sitelerin yoğunlukta olduğu bölgeler mi veya başka parametreler mi? Cevabını merak ettiğim bir soru. Bazen, ya orada altyapı var da bize hala nasıl gelmiyor dediğim çok oldu. Aydınlatırsanız sevinirim.

Son sorum olarak da, bireysel bir taleple altyapı getirmenin imkansız olduğunu biliyorum. (Kurumsal altyapı dışında). Şirketlerin arzuladıkları karları elde edemeyeceği, yatırımının karşılığını alamayacağı yere gelmeye sıcak bakmadığını biliyorum. Fakat, bir meblağ karşılığında atıyorum 5-10 bin tl + 24 ay taahhütle altyapı getirme durumu söz konusu olamaz mı? Zaman içerisinde çevredekiler de durumdan haberdar olarak yüksek talep oluşma durumu da söz konusu olabilir. Yani demek istediğim, illa o bölgeden 500 ve üstü talep oluşmak zorunda mı? Hiç tanımadığınız insanlara mahkum kalmak can sıkıcı ne yazık ki. Neyse biraz uzun oldu. Umarım güzel haberler gelir 2022’de. Tekrar iyi forumlar dilerim. @EFG @Baran

Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor ancak çok detaylı bir şekilde yayınlanacağını düşünmüyorum firmalar arası rekabetten dolayı. Ben yalnızca GigaFiber’ in tamamlandığı yerlerin haritada yer alacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi bu şekilde detaylı bir kaynak güzel olurdu ancak dediğim gibi rekabetten dolayı gelmez bence. Talep kısmı geliştirilebilir size katılıyorum bu konuda, bu arada adresinizi GigaFiber talebi olarak ilgili birime ilettim.

Altyapı bilgisi İSS lere ortak panel üzerinden paylaşılmaktadır, proje ekibi altyapı bilgilerinde bölgede bulunan genel kullanıcı sayısına, TurkNet abone sayısına , bölgenin kablo çekimi için arazi uygunluk durumuna, o bölgede altyapı gelirse potansiyel müşteri sayısına dikkat edip bunlara göre planlama yapmaktadır. Tabi planlama yapıldıktan sonra çeşitli izinlerin alınması gerekiyor bu izinler tamamlandıktan sonra altyapı kullanıcıya ulaştırılıyor.

TurkNet özgür internet anlayışı ile ilerleyen bir servis sağlayıcı. Bundan dolayı taahhüt ile altyapı getireceğine imkan vermiyorum. Umarım herkes GigaFiber altyapısından en kısa sürede yararlanır.

2 Beğeni

GigaFiber talebimi ilettiğiniz ve sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda bu hizmete kavuşurum. Tüm ülke kavuşsun :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım :pray:t2:

Merak ettiğiniz bir şey olursa buradayım istediğiniz zaman sorabilirsiniz. Rica ederim, iyi geceler dilerim :hugs:

2 Beğeni